"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ABU-keurmerk voor platform NOWJOBS

Na branchegenoot Youbahn is nu ook digitaal uitzendplatform NOWJOBS officieel ABU-gecertificeerd. Voor werkgevers en bijverdieners die gebruik maken van dit digitale platform, betekent dat onder meer de verzekering van een strikte naleving van de cao-, Arbo- en andere wet- en regelgeving.

Volgens Reinier Vastenburg, Country Manager NOWJOBS Nederland, toont de ABU-certificering aan dat de markt van online uitzendplatforms in snel tempo volwassen aan het worden is en inmiddels een serieuze aanvulling vormt op de traditionele uitzendmarkt. “Het ABU-keurmerk is wat ons betreft het bewijs dat een online uitzendplatform, net als een traditioneel uitzendbureau, uitstekend in staat is om binnen de geldende wet- en regelgeving werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen”, aldus Vastenburg. “We zijn heel blij dat door de branchevereniging wordt erkend dat wij als digitaal uitzendplatform op de juiste manier omgaan met onze bijverdieners en dat we een betrouwbare partner zijn voor opdrachtgevers.”

Uitzendplatform NOWJOBS bestaat in Nederland sinds 2019 en heeft sindsdien meer dan 30.000 bijverdieners en ruim 700 bedrijven aan zich weten te binden die elkaar via een app kunnen vinden.

Pioniers in de uitzendmarkt

Ard Huininga, CEO van Youbahn, is ingenomen met de komst van NOWJOBS:  “Youbahn en NOWJOBS behoren tot de eerste van een nieuwe generatie uitzendplatforms, en dan is het juist belangrijk om betrouwbaarheid uit te stralen. De platformeconomie is in opkomst en relatief onbekend in vergelijking met de traditionele uitzendbureaus. Met een ABU-certificaat laten we zien dat je ons kan vertrouwen én dat we goed voor ons personeel zorgen.”

“ABU staat voor goed gereguleerd platformwerk met voor werkenden duidelijke rechten, voor ondernemers een gelijk speelveld en voor opdrachtgevers professionele dienstverlening. Wij verwelkomen uitzendplatforms die staan voor deze waarden, zoals NOWJOBS, graag als nieuwe leden,” licht Jurriën Koops, Directeur ABU, toe. “We zien uitzendplatforms als een waardevolle aanvulling op de dienstverlening van uitzenders. Nieuwe technologie heeft de toekomst. Vooral bij korte opdrachten zullen deze platforms in een steeds grotere behoefte gaan voorzien. Door jurisprudentie en wetgeving voorzien wij een verschuiving van platforms die werken met ZZP’ers naar uitzendplatforms.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie