"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

“Bijhouden razendsnelle transformatie arbeidsmarkt kan alleen met het juiste technologische ecosysteem”

Iedere organisatie moet in beweging komen om de inhuur van extern talent optimaal te organiseren, betoogt Kevin Akeroyd. Wie dat nalaat, ziet de beste specialisten naar de concurrent verdwijnen. Akeroyd is CEO van PRO Unlimited, de nieuwe ‘moeder’ van Brainnet, en zal tijdens de WebinarWeek uitgebreid op dit onderwerp ingaan.

De inhuur van externe arbeid goed organiseren, is voor organisaties belangrijker dan ooit. Het maakt niet uit in welke markt of regio u actief bent, alle bedrijven moeten aan de bak. Organisaties die vooruitstrevende, datagestuurde platformen en programma’s omarmen, zullen de slag winnen. Zij kunnen de groei ondersteunen met het juiste talent, op intelligente wijze risico’s verminderen en – last but not least – miljoenen besparen.


Webinar Week

Op woensdag 13 oktober gaf  Kevin Akeroyd een presentatie over de data- en techgedreven toekomst van flex Dat webinar kan hier hier terugkijken :


Hoe zorg je nu dat je je workforce optimaal inricht? Het antwoord op die vraag is totaal anders dan vijf jaar geleden. We zetten een aantal ontwikkelingen op een rij:

  • Ten eerste: het volume aan personeel dat tijdelijk wordt ingehuurd, zal naar verwachting de komende jaren flink stijgen.

We hebben het dan over gigwerkers, creatieven uit de Generatie Z en over millennials die als het ware als zp’er zijn geboren. 

Het gaat hier dus om een groep hooggekwalificeerde, gewilde specialisten, die niet meer denken in termen van een aanstelling voor onbepaalde tijd. Bedrijven moeten zich bewust worden van het feit dat dit type kandidaten geheel andere – vaak hogere – verwachtingen van hun werkomgeving heeft. Het gaat dan echt niet meer om de traditionele ‘Wow-factoren’ zoals een inpandige sportschool, een meditatieruimte of een ultramodern hoofdkantoor. Zulke dingen spelen geen rol in hun prioriteitenlijst. Deze groep heeft totaal andere drijfveren.

Om voor deze groep aantrekkelijk te zijn, moeten opdrachtgevers hun aandacht voor een goede employee experience snel uitbreiden naar de grote groep die geen vaste aanstelling heeft. Want als deze medewerkers niet de aandacht krijgen die ze verdienen, zullen ze snel voor een andere organisatie aan het werk gaan.

De focus op een goede employee experience moet snel worden uitgebreid naar de grote groep die geen vaste aanstelling heeft

  • Ten tweede betekent de opkomst van werken op afstand dat uw ideale kandidaat overal ter wereld kan werken.

Dat is ongelooflijk spannend. We zijn nu in staat om individuen te lokaliseren met de exacte vaardigheden die we nodig hebben om onze bedrijven vooruit te helpen – en we hoeven nooit meer genoegen te nemen met een minder dan perfecte match omdat de kandidaat in de buurt van het kantoor zou moeten wonen.

Let wel op: Als u echt inzet op wereldwijde sourcing, dan vereist dat een  gerichte aanpak die voldoet aan alle eisen van employer branding en werknemerservaring waar we zojuist over spraken. Maar het vereist ook een aanpak die alle administratieve rompslomp en lokale personeelsvereisten optimaal ondersteunt op het gebied van compliance, belastingen en loonadministratie. En onthoud: om te kunnen concurreren, moeten we elk onderdeel van dit proces met maximale snelheid, kwaliteit en efficiëntie beheren. Dat is een grote uitdaging voor veel bedrijven.

  • Ten slotte zien we een explosie in gespecialiseerde technologie voor staffing.

Noem een werkgerelateerde uitdaging – compensatie, talentpooling, directe sourcing – en er is een online tool om deze op te lossen. U gebruikt er waarschijnlijk zelf meerdere. En dat is tegelijkertijd een deel van het probleem. Bedrijven jongleren met een tegenstrijdige mix van verouderde, handmatige wervingsprocessen aan de ene kant en geavanceerde systemen aan de andere kant. Systemen die heel goed zijn in één ding, maar zich wel tot dat ene ding beperken.

We gaan door een tijd van razendsnelle groei en transformatie, met enorme veranderingen die binnen enkele maanden plaatsvinden. Veel bedrijven kunnen het tempo niet bijhouden. Simpelweg omdat hun systemen belemmerend werken.

Om te slagen hebben organisaties voor het beheren van hun externe inhuur het juiste technologische ecosysteem nodig. Een systeem dat eenvoudig is, een platform dat onbeperkt schaalbaar is en dat voldoet aan elke end-to-end workflow die u zich kunt voorstellen, binnen elke business unit, in elk land waarin u actief bent.

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Magnit (voorheen: Brainnet) adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen. Bekijk alle berichten van Magnit

3 reacties op dit bericht

  1. Is de Webinar met Kevin Akeroyd opgenomen?
    Kan deze ergens teruggevonden worden?
    Dit was zeer interessant, maar de connectie werd helaas regelmatig verbroken aan mijn kant.