"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendbranche sluit jaar af met klein omzetplusje. Herstel vlakt af.

In de laatste periode van 2020 daalde het aantal uitzenduren met 4% en steeg de omzet van de uitzendsector met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De uitzendbranche is in 2020 flink gekrompen ten opzichte van 2019.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren steeg met 5% en de omzet is gestegen met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren daalde met 4% en de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren daalde met 29% en de omzet daalde met 19% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De cijfers laten zien dat het herstel van de uitzendmarkt wel afvlakt. Met name de technische sector liet wederom een flinke daling zien.

Jaarcijfers uitzendbranche 2020

Over heel 2020 is de uitzendbranche flink gekrompen ten opzichte van 2019. Het totaal aantal uren in 2020 is afgenomen met 14%, de totale omzet is gedaald met 9%. Zowel de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) als de corona-crisis zullen hier aan hebben bijgedragen.

De jaarontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Een daling van 17% in uren en een daling van 11% in omzet ten opzichte van 2019.
  • Industriële sector: Een daling van 10% in uren en een daling van 4% in omzet ten opzichte van 2019.
  • Technische sector: Een daling van 29% in uren en een daling van 22% in omzet ten opzichte van 2019.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie