"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HeadFirst Source Group neemt branchegenoot Myler over

Nieuwe overname in de wereld van ZP-bemiddeling en contractbeheer.

HeadFirst Source Group neemt branchegenoot Myler over van onder andere H2 Equity Partners. H2 Equity Partners stapte drie jaar geleden in Myler.

Myler is actief in matchmaking en contractbeheer en levert haar diensten aan diverse opdrachtgevers in zowel de profit als non-profit sector, waaronder ASML, Achmea, het CAK en het Ministerie van Defensie.

Myler werd in het voorjaar van 2009 gelanceerd met de interessante combinatie van Manpower en Achmea als grootaandeelhouders. Doel was om zelfstandigen te ontzorgen (administratie maar ook verzekering) en uit te groeien tot een grote actieve zzp community. Nadat eerst Manpower en daarna Achmea verdwenen als partners werd Myler meer en meer een contractbeheerder en bemiddelaars van met name IT professionals.

Myler bedrijf realiseert een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro en bemiddelt en beheert contracten van gemiddeld circa 2.000 professionals. Myler wordt als maatschappij toegevoegd aan HeadFirst Source Group NV, naast HeadFirst, Source, Proud Company en Designated Professionals.

De transactie zal plaatsvinden door middel van de overname van 100% van de aandelen van Myler Holding B.V. onder voorbehoud van akkoord van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hieromtrent worden geen bezwaren verwacht. HeadFirst Source Group heeft zich verzekerd van de benodigde financiering voor het realiseren van deze overname. De closing vindt naar verwachting uiterlijk 1 oktober 2018 plaats.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts