SLUIT MENU

Vraag naar recruiters groeit fors door. Ook flink meer vraag naar andere HR functies.

Het aantal online geplaatst HR- en recruitmentfuncties is in 2016 met bijna een kwart toegenomen. Met name het aantal vacatures voor recruiters groeit flink door.

De vraag naar recruiters is ook in 2016 weer flink toegenomen. Dat blijkt uit een analyse van alle online vacatures door Jobfeed.  In 2015 waren er zo ongeveer 13.500 online vacatures voor recruitmentfuncties, in 2016 groeide dat door naar 17.500. Die groei tekent zich overigens al een aantal jaar af. Het laatste kwartaal van 2016 liet wel een kleine daling zin.

Volgens de analyse door Jobfeed , de bigdata tool van Textkernel, werden er in 2016 37.763 unieke vacatures voor HR- en recruitmentfuncties online geplaatst, een stijging van 24,2% ten opzichte van 2015. Bijna de helft daarvan betrof vacatures voor recruitment (46,6%), gevolgd door personeelsadministratie en HR-support (31,5%). In 17,5% van de onderzochte vacatures werd gevraagd naar HR-managers, in 4,4% van de gevallen ging het om vacatures voor training en loopbaanadvies.

De marktaandelen vacatures voor HR-managers en ondersteunend personeel (personeelsadministratie en HR-support) waren in 2013 nog min of meer gelijk, maar lopen de laatste jaren steeds verder uit elkaar. Met andere woorden: het aandeel vacatures voor ondersteunende HR-functies groeit sinds 2013 harder dan het aantal vacatures voor HR-managers. 75% van alle vacatures voor HR-professionals betreft banen in de provincies Noord-, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant, dat terwijl over alle functies gemeten 66% van het totaal aantal banen in die vier provincies te vinden zijn.

Bron: Textkernel 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie