"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Fusie FNV Zelfstandigen en FNV definitief

FNV Zelfstandigen, met 10.000 leden, wordt integraal onderdeel van de grootste vakbond van Nederland.

De fusie tussen FNV Zelfstandigen en FNV is definitief. FNV Zelfstandigen, met 10.000 leden, wordt zo integraal onderdeel van de grootste vakbond van Nederland. De fusie gaat in op 1 februari 2017.  Binnen de FNV zitten ook bij andere bonden de nodige zelfstandigen. De bond denkt dat door de fusie de belangenbehartiging van alle zzp-leden beter gecoördineerd wordt.

Afgelopen dinsdag stemde de Ledenraad van FNV Zelfstandigen met een ruime meerderheid voor het fusiebesluit, vandaag volgde het Ledenparlement van de FNV.

We willen collega’s zijn, geen concurrenten.

De fusie versterkt het gezamenlijk optreden van alle werkenden: werknemers én zelfstandigen, zo concludeert Mariëtte Patijn, lid van het Dagelijks Bestuur van de FNV en coördinator arbeidsvoorwaarden: ‘De belangen van werkenden in loondienst en zelfstandigen liggen steeds dichter bij elkaar. Bovendien worden de verschillende groepen werkenden op de werkvloer door werkgevers steeds vaker tegen elkaar uitgespeeld. Samen kunnen we beter een vuist maken. We willen collega’s zijn, geen concurrenten.’

FNV Zelfstandigen directeur Josien van Breda
FNV Zelfstandigen directeur Josien van Breda

Ook Josien van Breda, directeur van FNV Zelfstandigen, is blij met het besluit: ‘Door de fusie worden de expertise en kennis van FNV Zelfstandigen toegankelijk voor alle leden van de FNV, inclusief werknemers die hun dienstverband combineren met een eigen bedrijf, de zogenaamde hybride werknemers. Hiervoor gaan we na de fusie een FNV-breed expertisecentrum oprichten.’

De uitdagingen op de arbeidsmarkt vragen om een integrale visie, waarbij groepen werkenden niet tegen elkaar uitgespeeld worden, zo stelt FNV

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht