"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Rob de Laat (Bovib): “Stelligheid Wiebes wijst op meerderheid in Eerste Kamer voor Wet DBA” (video)

Videointerview met Bovib voorzitter Rob de Laat. De stelligheid waarmee Staatssecretaris Wiebes de Eerste Kamer antwoord, wijst volgens De Laat om een meerderheid in de senaat. Maar blij is De Laat allerminst met de Wet DBA.

Rob de Laat, voorzitter van de Bovib, de brancheorganisaties van bemiddelaars en brokers, ziet een meerderheid ontstaan in Eerste Kamer voor de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. De stelligheid waarmee Staatssecretaris Wiebes de Eerste  Kamer heeft geantwoord op vragen wijst volgens De Laat er op dat Wiebes inschat dat hij de wet er door krijgt. “Ik denk dat wanneer Wiebes niet de overtuiging heeft dat zijn wet er doorheen komt, hij de wet nu niet op deze wijze in stemming zou brengen”, zo stelt De Laat in gesprek met ZiPconomy.

De Eerste Kamer debatteert volgende week dinsdag over de Wet DBA. De stemming staat voorlopig gepland voor 2 februari.

Blij is De Laat overigens niet met de Wet: “De nieuwe wet geeft meer onzekerheid voor opdrachtgevers dan we hadden met de VAR. Uit onderzoek onder onze leden blijkt dat hierdoor echt veel opdrachten voor zzp’ers gaan verdwijnen. Dat is eigenlijk wel heel triest. De zzp’ers hebben ons door de crisis geholpen. Zij hebben de klappen opgevangen in de crisis en nu het allemaal weer een beetje aantrekt, verdwijnen de opdrachten.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht

  1. Ik zie het om eerlijk te zijn niet als een slechte ontwikkeling. Jarenlang zijn ZZP’ers de speelbal geweest van opdrachtgevers en bemiddelende partijen. Opdrachtgevers die voor een appel-en-een-ei een ZZP’er wensen in te huren om geen tijdelijke arbeidsovereenkomst aan te hoeven gaan. Bemiddelende partijen die risicoloos opdrachtgevers in hun behoefte voorzien: leveren van goedkope arbeidskrachten en betaald worden voor ieder uur dat een ander werkt.

    Verbazingwekkend vind ik al die drukte. Opdrachtgevers en bemiddelende partijen die tam-tam lopen te maken. Het is toch al enige tijd duidelijk dat Wiebes deze nieuwe wet door de TK en EK wenst te lozen. Opdrachtgevers en bemiddelende partijen hebben voldoende tijd gehad om zich op diverse scenario’s voor te bereiden. Tja, het is altijd vervelend als een ‘cash cow’ verloren gaat.

    Maar, wat mij betreft: nieuwe kansen om zaken te doen.