"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid medewerkers (2015-) 2016 komt eraan. Ook voor flexternen!

De ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid kan ook gebruikt worden voor beleid richting externen en de flexschil.

esfDuurzame inzetbaarheid van medewerkers bij gemeenten, zorginstellingen en MKB bedrijven wordt ook in 2016  gesubsidieerd door de overheid. De ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid staat vanaf 19 oktober aanstaande al open voor aanvragen.

Het gaat bij deze aanvragen om het verbeteren van ‘Duurzame inzetbaarheid’. Hier hoeft niet alleen te worden gekeken naar de inzetbaarheid van medewerkers in loondienst. Ook de inzetbaarheid va flexpersoneel (‘flexternen’) is zeker een interessant en subsidiabel thema.

Uit de evaluatie over het 1e jaar 2014-2015 blijkt dat de meeste van de aanvragers daadwerkelijk stappen hebben gezet naar meer inzetbaarheid van hun medewerkers. Ook geeft maar liefst 90% van de aanvragers aan dat zij zonder de subsidie deze stappen niet zouden hebben gezet.

Duurzaam externen beleid

Maar waar moet je nu aan denken bij ‘Duurzame inzetbaarheid van flextern ingehuurd personeel’? Bijvoorbeeld aan het realiseren van flexibele inzetbaarheid van uw vaste én flexibele personeel. Door goed te in kaart te brengen hoe uw medewerkers in loondienst flexibeler inzetbaar zijn en tegelijk een vaste groep van potentieel interessante flexternen rondom uw organisatie te organiseren, combineert u the best of both worlds.

Of door een toekomstbestendig inhuurbeleid op te stellen waarbij de inzet van vast & flex worden gecombineerd. Hierin komt uw visie op de rol van flexternen naar voren. Gebruikt u hen alleen voor extra handjes of moeten zij bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij innovaties en veranderingen? U kunt ook pogingen doen een ‘Goed opdrachtgever’ voor uw flexkrachten te worden. Als trouwe lezer van ZiPconomy weet u dit natuurlijk a lang, anders kijkt u hier nog een keer.

Subsidieaanvraag

De kosten van externe expertise die de aanvrager indient worden voor 50% gesubsidieerd (binnen zekere grenzen) tot een maximum van € 10.000. Het is mooi dat niet alleen advies-, maar ook implementatiekosten worden gesubsidieerd. De projecten moeten in 2016 starten en afgerond worden.

  • Aanvragers dienen zich eerst bij het Ministerie van SZW te registeren als subsidie-aanvrager. Dat kan op deze pagina.
  • Meer informatie over de mogelijkheden vindt u via deze link.

Wacht niet te lang, de subsidieaanvraag start al op 19 oktober aanstaande en op=op.

mr. Mark Bassie (Breda 1960) is sinds 1994 werkzaam als Zelfstandige Interim Professional. Was vroeger als interim-manager en trainer werkzaam. Heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd -onder het label Flex-Beheer- in flexibilisering van organisaties en professionalisering van externe inhuur. Onafhankelijk en deskundig in inhuurplatforms, Marktplaatsen, ZZP-community's en Vendor Managementsystemen. Mark combineert hierbij zijn HRM-deskundigheid met bedrijfsvoerings-expertise en verander- en projectmanagement. Auteur van het handboek 'Scoren op inhuurmarktplaatsen!' van FNV Zelfstandigen (2012). Onderzoeker/co-auteur van diverse Nederlands/Belgische onderzoeksrapporten o.a. over Recruitment Process Outsourcing (RPO) (2016), over Vendor Management Systemen (VMS) (2017) en over Managed Service Providers (MSP) (2018). Zie Flex-Beheer.nl voor de downloadpagina's. Bekijk alle berichten van Mark Bassie