"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Eilandjescultuur staat goede sourcing strategie in de weg.

Strategische, organisatiebrede samenwerking tussen HR en inkoop is ver te zoeken, aldus Niels Huismans

fastflexDat sourcing een belangrijk hulpmiddel is om als organisatie in de snel veranderende markt te kunnen overleven, is algemeen bekend. Veel organisaties proberen mee te bewegen in de huidige ontwikkelingen, maar schieten hier vaak in tekort. Sourcing van professionals is anno 2014 nog teveel versplinterd en een strategische, organisatiebrede samenwerking tussen HR en inkoop is ver te zoeken. De ultieme flexorganisatie lijkt voor veel organisaties nog een utopie. Toch is deze, mits er enkele belangrijke stappen worden genomen, in 2020 de normaalste zaak van de wereld als het aan mij ligt.

Organisatiebrede oppak cruciaal

Vrijwel alle markten zijn door zogenaamde disruptive bedrijven omgegooid of krijgen hier nog mee te maken. Het adaptieve vermogen van organisaties wordt op de proef gesteld en een strategische inzet van sourcing is hierbij cruciaal. Eerder onderzoek van ons laat zien dat zelfstandige professionals cruciaal zijn voor de ontwikkeling van organisaties. Daarnaast groeien de vaste en flexibele schil steeds meer naar elkaar toe. Hierdoor raakt het managen omtrent de sourcing van professionals meerdere bedrijfsonderdelen.

Wj zien vaak dat het integreren van een bedrijfsbrede sourcing aanpak onderbelicht is binnen organisaties. Het is essentieel dat HR en inkoop samen sourcing oppakken, maar in de praktijk gebeurt dit niet. Wat ons opvalt is dat bedrijven wel flexibel willen worden, maar nog geen idee hebben hoe ze dat moeten aanpakken. De ultieme flexorganisatie lijkt onhaalbaar, maar door relatief simpele handelingen kunnen bedrijven hier wel naar toe groeien. Het belang van sourcing als strategisch asset wordt nog te veel onderschat, maar gezien de snel evoluerende markt is een organisatiebrede aanpak sourcing naar mijn idee belangrijker dan ooit. 

De ultieme flexorganisatie

Ik heb een whitepaper over de ultieme flexorganisatie geschreven. In dit whitepaper krijgen HR- en inkoopprofessionals handvatten aangereikt om flexibeler om te gaan met de vaste en flexibele schil. Het whitepaper is te downloaden via: http://www.fastflex.nl/nl-nl/media/whitepapers/de-ultieme-flexorganisatie

Ondernemers en organisaties helpen om strategisch koers te zetten en te houden. Daar word ik blij van en dat is de reden dat ik samen met Laurens Adapt Innovatie gestart ben in 2018. Dit vanuit de overtuiging dat alle bedrijven en organisaties meer bezig moeten zijn met hun strategische vraagstukken. Eerder was ik meer dan vijf jaar werkzaam bij FastFlex, waar ik verantwoordelijk was voor de Business Development-activiteiten. Voordat Ik aan de slag ging bij FastFlex heb ik onder andere de master Marketing Management gedaan aan de Universiteit van Tilburg. Vervolgens heb ik het management traineeship van Young Colfield doorlopen. Naast mijn werk heb ik een passie voor sport, film, reizen en culinaire uitspattingen. Tevens ben ik sinds 2014 actief als raadslid in de gemeente Alphen-Chaam en publiceerde ik in 2018 mijn eigen boek genaamd ‘Lerend Leven’ Bekijk alle berichten van Niels Huismans