"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Introductie: Arjan van den Born (Video interview)

Arjan van den Born is een zelfstandige organisatieadviseur en interim manager. Arjan heeft kwantitatieve economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarna is hij begonnen met zijn Ph.D. studie aan Brown University (Providence, Verenigde Staten). Deze studie heeft hij echter niet afgemaakt. Hij wilde destijds liever werken in het bedrijfsleven dan in de wetenschap.

Arjan begon zijn professionele carrière in 1994. De eerste vijf jaar werkte hij als beleggingsstrateeg in de wereld van het vermogensbeheer voor KPN en Achmea. In deze tijd was hij ook één van de oprichters van de Netherlands Society of Investment Professionals (NSIP); de beroepsorganisatie voor beleggingsprofessionals. In februari 1999 werd hij management consultant voor PricewaterhouseCoopers. Voor PwC Consulting (later IBM) heeft hij vele projecten (waaronder strategieveranderingen, fusies, reorganisaties, veranderingen in processen en systemen, et cetera) begeleid en geleid. De wetenschap bleef echter kriebelen en in 2005 besloot Arjan om toch zijn proefschrift te schrijven. Arjan heeft eerst nog getracht om zijn proefschrift met een volledige baan te combineren, maar startte in het begin van 2006 zelf met freelancen, toen duidelijk werd dat freelancen de enige optie was die hem de flexibiliteit gaf om het schrijven van zijn proefschrift te combineren met zijn organisatieadvies werkzaamheden.

  • Meer informatie over Arjan en zijn bedrijf vindt u hier
  • Het proefschrift van Arjan over de interimprofessionals kunt u downloaden of bestellen op: het is de vent en niet de tent
  • Alle publicatie van Arjan op deze site vindt u hier.
Prof Arjan van den Born is voormalig hoogleraar creatief ondernemerschap aan de Universiteit van Tilburg en momenteel hoogleraar digitaal ondernemerschap aan Tilburg University. Hij doet onder andere onderzoek naar ondernemers, samenwerkingsvormen en netwerken, opdrachtgevers, succesfactoren van ondernemers en organisatieveranderingen (turnaround management). Bekijk alle berichten van Arjan van den Born