SLUIT MENU

Social is de norm, niet ego! SER jubileert!

Eerder deze week schreef ik dat de SER het rapport ‘Tijden van Samenleving’ doorschuift naar eind eerste kwartaal 2011. Dit rapport had er al moeten liggen, volgens planning maar meer nog vanwege absolute urgentie en actualiteit.

Vandaag lezen we in Het Financiële Dagblad dat er bij de SER meer aan de hand is. De jubilerende SER (vandaag 60 jaar) dreigt door radicalisering haar bestaansrecht te verliezen. Verscherpte sociale verhoudingen heet dit, echter tussen de regels door laat VNO-NCW weten dat met name de ego’s van de kroonleden het functioneren van de SER in de weg zit. Dat er met de rasse intrede van social media ook een nieuwe norm leidend wordt, is “het blank oudemensenbolwerk” (eigen woorden werkgevers!) schijnbaar ontgaan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Lang zal de SER leven!

ZiPconomy geeft ruimte aan auteurs die eenmalig een artikel willen plaatsen op ZiPconomy. Naam en functie van deze gastbloggers worden onder het artikel vermeld. Bekijk alle berichten van Gastblogger