"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Politici en ondernemers praten over arbeidsmigratie tijdens de volgende ArbeidsmarktPoort

Welke gevolgen heeft arbeidsmigratie voor de Nederlandse arbeidsmarkt en economie? Hoe kunnen we hier beter mee omgaan? Daarover gaan politiek en het bedrijfsleven in gesprek tijdens de Arbeidsmarktpoort.

Het onderwerp arbeidsmigratie was een belangrijk discussiepunt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en het thema is nog steeds actueel. Met de recent verschenen rapporten van de Adviesraad Migratie en de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050 staat het thema hoog op de politiek-bestuurlijke agenda. Daarom staat arbeidsmigratie centraal tijdens de derde editie van de ArbeidsmarktPoort in Nieuwspoort op dinsdag 16 april.

De ArbeidsmarktPoort is een initiatief van branchevereniging voor intermediairs en brokers Bovib, ONL voor Ondernemers en de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Zij organiseerden in 2023 al twee drukbezochte edities.

Inhoudelijk debat over arbeidsmigratie

Bovib-voorzitter Marc Nijhuis: “Het is de hoogste tijd voor een gesprek over de plannen van diverse politieke partijen en de gevolgen van arbeidsmigratie voor de Nederlandse arbeidsmarkt en economie.”

Net als de vorige twee keren gaan inhoudelijke sprekers met elkaar en met de aanwezigen in de zaal in gesprek. Gert-Jan Segers, voormalig partijleider van de ChristenUnie en adviseur bij Otto Workforce, verzorgt het openingswoord en zal het ‘Deltaplan Grip op Arbeidsmigratie’ toelichten. Vervolgens gaat Segers in discussie met onder andere Tjebbe van Oostenbruggen (Kamerlid voor Nieuw Sociaal Contract). Hans Biesheuvel (voormalig voorzitter van Ondernemend Nederland) is gespreksleider.

Meld je aan en denk mee

De bijeenkomst vindt plaats in Nieuwspoort te Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag. 15:30 uur is de inloop en om 16:00 uur begint het programma. Na afloop is er een borrel.

Wil je erbij zijn? Stuur een mail naar info@bovib.nl,voorzien met je naam, telefoonnummer, e-mailadres en organisatie. Daarnaast moet je je registreren voor toegang tot Nieuwspoort via deze link.

Bovib, de vereniging en branche-organisatie van de onafhankelijke inhuur-intermediairs in Nederland. Bekijk alle berichten van Bovib

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *