"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Josien van Breda neemt afscheid als voorzitter van I-ZO Nederland

Na vijf jaar verlaat voorzitter Josien van Breda branchevereniging I-ZO Nederland. Ze wordt per 1 augustus opgevolgd door Gerlof Roubos.

Josien van Breda neemt per 1 augustus afscheid als voorzitter van branchevereniging voor zzp-bemiddelaars I-ZO Nederland. Van Breda was naast voorzitter van I-ZO sinds september 2021 ook Programmamanager arbeidsmarkt bij de ABU. Ook deze functie legt ze nu neer. Zij gaat aan de slag als manager Arbeidszaken bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Van Breda begon ruim vijf jaar geleden als voorzitter van het toenmalige Platform ZZP-dienstverleners, dat inmiddels is uitgegroeid tot branchevereniging I-ZO Nederland (Intermediairs voor Zelfstandig Ondernemerschap). De vereniging heeft tientallen betrokken deelnemers.

“Ik ga wat anders doen. De afgelopen 5 jaar heb ik met heel veel plezier gebouwd aan I-ZO. En nu laat ik het los, met trots en op een mooi moment. Het aantal leden groeit, het keurmerk staat in de steigers, I-ZO is geïntegreerd met ABU en de leden zijn actiever en betrokkener dan ooit te voren. Met veel plezier geef ik het stokje door aan Gerlof Roubos.” Dat zegt scheidend voorzitter Van Breda in haar afscheidsblog op I-ZO.nl.

Gerlof Roubos neemt per 1 augustus haar taken over. Hij is nu al nauw betrokken bij de ontwikkeling van het zzp-keurmerk van I-ZO Nederland.

‘Vanuit de ontwikkeling van het keurmerk ben ik bij ABU/I-ZO betrokken geraakt. ZZP dienstverlening is actueel en het borgen van kwaliteit daarvan is van groot belang. Mijn doel is om het keurmerk uiterlijk 1 januari 2024 operationeel te hebben. Op die datum moet ook de integratie van I-ZO binnen de ABU zijn afgerond’.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie