"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De Staffing Groep wordt Circle8

Arbeidsbemiddelaar De Staffing Groep, onder meer bekend van voorloper IT-Staffing, gaat vanaf 1 december verder onder de naam Circle8. Dat wordt ook het hoofdlabel van de nieuwe holding Circle8 Group, waar ook de bestaande labels Kwiik en People for Office onder vallen.

De Staffing Groep bouwt onder de nieuwe naam Circle8 verder aan een internationale groeistrategie. Met de naamswijziging en aangepaste holdingstructuur kan de nieuwe holding Circle8 Group zowel zelfstandige professionals als opdrachtgevers beter ondersteunen.

Total Talent Flow aan basis

Volgens Mike Korenvaar, CEO van Circle8 Group, maakt het nieuwe merk duidelijker wat talenten en organisaties van de groep kunnen verwachten: professionele dienstverlening voor het voortdurend circuleren van menselijk kapitaal. Circle8 zet vol in op Total Talent Flow. “Niet alleen geld, maar juist mensen moeten door de organisatie stromen. Zij zijn namelijk het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf”.

Bij Circle8 (inclusief KwiiK en People for Office) werken ruim 100 werknemers en zij bedienen 5.000 professionals en bijna 200 opdrachtgevers.

Professional altijd centraal

“Met Circle8 willen we dit kracht bijzetten en een nieuw geluid in de markt zetten. In onze filosofie stond de professional altijd al centraal, nu spreken we het hardop uit en voegen we daad bij het woord. Doordat we al onze huidige én komende labels samenbrengen onder Circle8 Group, kunnen wij talenten beter vinden, binden en boeien en laten doorstromen. Tenslotte profiteren onze klanten daar ook van.”

Internationale uitbreiding

De nieuwe holdingstructuur biedt meer houvast voor een doelgerichte, internationale buy-and-build strategie. Korenvaar: “De holding zal fungeren als coördinerend en faciliterend orgaan. Dat bekijkt waar integratie- en synergiemogelijkheden zitten en wat slimmer of beter kan. En ook waar het nog aan ontbreekt, zodat we beter kunnen bepalen welke acquisities ons sneller naar ons beoogde doel zullen helpen.”

Programma’s uitbreiden

“Onze buy-en-build strategie is grensoverschrijdend. We zitten momenteel al in België en we zijn in gesprek met enkele buitenlandse partijen. Dat moet ook wel, wil je talenten alles kunnen bieden. Zo willen we voor jong talent ons traineeshipprogramma verder ontwikkelen en voor professionals het alumniprogramma verzwaren. Ik kijk uit naar de verdere groei van de totale organisatie.”

Juiste mensen op de juiste plek

Als hoofdlabel van de groep zet Circle8 zich al ruimere tijd in voor Total Talent Flow. “Als organisatie vinden wij geschikte mensen, verbinden wij ze aan organisaties, zorgen we ervoor dat zij de juiste groei doormaken en continu op de juiste plek zitten”, zegt Gert-Jan Schellingerhout, CEO van Circle8.

“Dit geldt zowel voor jonge als meer ervaren professionals, want iedereen beschikt over een unieke mix van talenten. Onze oude merknaam, of zelfs de voorloper IT-Staffing, sloot onvoldoende aan op hoe wij naar de markt kijken. Daarom ben ik trots dat we vanaf nu de naam Circle8 dragen en onze focus op Total Talent Flow van de daken schreeuwen.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie