"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Axiom Partners neemt IT-flexregisseur Seven Stars over

Investeringsmaatschappij, ook eigenaar van De Staffing Groep (nu Circle8), doet nieuwe overname.

De Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners neemt per direct Seven Stars over. Deze in Zwolle, Utrecht en Groningen gevestigde IT-flexregisseur richt zich op flexibele arbeid en externe inhuur binnen de IT-branche. Het bedrijf verwachte dit jaar een omzet van ruim vijfentachtig miljoen euro.

Na overnames van het voormalige De Staffing Groep (zie hier, nu Circle8, jaaromzet 550 miljoen euro) en FixedToday (zie hier, jaaromzet 80 miljoen euro) is Seven Stars de derde overname in korte tijd van Axiom in de Nederlandse staffing branche, die zodoende nauw aansluit op haar buy-and-build strategie binnen deze sector.

Terwijl Seven Stars zelfstandig blijft opereren binnen de Axiom Groep, leidt de acquisitie tot enkele verschuivingen in de directie. Zo draagt de huidige CEO en oprichter, Marius Nijland (links op bovenstaande foto) het bedrijf over aan de nieuwe eigenaar. Mike Verheijen (CFO) en Ronald Raidt (CCO) zullen het directieteam samen voortzetten met Corianna Geersing, die toetreedt tot het directieteam als Chief People Officer. Het huidige personeelsbestand blijft ongewijzigd.

Marktaandeel IT-flexmarkt vergroten

“Wij zijn erg trots dat we ons portfolio versterken met Seven Stars”, zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners. “We verstevigen onze positie binnen de IT-flexmarkt en onze Total Talent Workforce propositie, doordat we een bredere groep opdrachtgevers ontzorgen op het gebied van flexibele arbeid en externe inhuur in het IT-domein. Met het ervaren en gedreven team in Zwolle, Utrecht en Groningen staan wij dicht bij de opdrachtgevers, professionals en partners. Mede hierdoor voorzien wij in de komende jaren een stevige organische groei, waar we enorm naar uitkijken.”

Het van oorsprong Zwitserse Axiom is een snelgroeiende investeringsmaatschappij. Met recente overnames als De Staffing Groep (nu Circle8), FixedToday, Cannock-EDR en Airopack heeft het bedrijf inmiddels meer dan één miljard euro omzet in Nederland.

Via Seven Stars werken dagelijks werken meer dan 700 professionals bij publieke en private opdrachtgevers. Een aantal dat ook de van oorsprong Zwolse IT-flexregisseur na deze overname graag ziet groeien. “We willen ons marktaandeel binnen de Nederlandse IT-flexmarkt vergroten en zijn verheugd dat we in Axiom een enthousiaste en sterke partner gevonden hebben met veel ambitie, kennis en ervaring in de branche”, aldus CCO Ronald Raidt. “We vullen elkaar goed aan en kijken ernaar uit om onze gezamenlijke ambities waar te maken. Ook biedt de samenwerking kansen voor onze medewerkers op brede loopbaanpaden en nog meer ontwikkelmogelijkheden. Vanuit onze missie streven we naar werkgeluk voor hen én alle IT’ers, Axiom onderschrijft dit volledig.”

Aantrekkelijke synergiën

De overname van Seven Stars past volgens Franke perfect binnen de strategie om als groep elke organisatie te kunnen ontzorgen vanuit een Total Talent Workforce concept. Franke: “Seven Stars is onderscheidend in de manier waarop zij vraag en aanbod in de flexibele IT arbeidsmarkt bij elkaar brengt en daarbij – behalve hard skills – matcht op basis van de persoonlijke eigenschappen van professionals. Doordat zij vanuit hun eigen naam en identiteit datgene blijven doen waar ze goed in zijn, verwacht ik dat ze de totale groep naar een nog hoger niveau zullen tillen.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie