"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Bain Capital heeft nu meerderheidsbelang in House of HR, dat zeer actief blijft op het overnamepad

Financieel detacheerder Agium overgenomen door House of HR dochter Redmore.

De in mei van dit jaar aangekondigde overname van House of HR door de private equity Bain Capital is sinds begin deze maand officieel rond. De Amerikaanse investeerder heeft een meerderheidsbelang (55%) verkregen in House of HR. Vanuit dit nieuwe strategische partnership wil House of HR het eigen platform opschalen naar nieuwe markten en meer investeren in digitalisering.

House of HR zet – met de steun van Bain – haar overnamestrategie gaat onverminderd door. Dit jaar deed het concern al 16 overnames. De meest recente is de overname van de Nederlandse financieel detacheerder Agium door dochterbedrijf Redmore.

Uitbreiding financiële sector Nederland

De overnamestrategie gaat onverminderd door met de komst van de nieuwe investeerder. De eerste overname door House of HR onder de vleugels van Bain Capital is die van Nederlandse financieel detacheerder Agium, dat is overgenomen door Redmore.

Redmore is een dochterbedrijf van House of HR, gespecialiseerd in Risk, Technology, Business, Legal en Finance diensten voor financiële dienstverleners, zakelijke dienstverleners en overheden.

Agium werd in 2002 opgericht door Stephan Persoon en Robbert van Adrichem en is gespecialiseerd in Finance & Control, Recruitment Services en Finance. Transformation. Agium, met hoofdkantoor in Delft, kende een omzet van € 19,3 mln in 2021 en telt 190 medewerkers onder wie 165 consultants.

Redmore CEO Edwin van den Elst, zegt over de overname: “De dienstverlening van Agium is ook een mooie aanvulling op de portfolio van Redmore. We hebben al veel kennis op het gebied van financiën en de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Nu Agium tot de groep behoort, breiden we deze diensten uit naar andere sectoren. De Redmore-groep heeft voortaan zes labels. Dit maakt ons tot een nog grotere speler op de Nederlandse markt. Agium is hierdoor voor ons eigenlijk de perfecte partner om de komende jaren verder te groeien.”

Uitbreiding op Franse engineeringmarkt

House of HR wil ook een grotere aanwezigheid op de Franse engineering- en consultancymarkt. Daarom heeft House of HR om het Franse ABMI over te nemen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in consulting- en ingenieursdiensten. Verwacht wordt dat deze deal dit kwartaal nog gesloten wordt.

Bij het sluiten van deze transactie zal het Franse bedrijf ABMI via een gemeenschappelijke participatie een nauw partnerschap aangaan met Abylsen, de Franse engineeringgroep gespecialiseerd in diensten op het gebied van Industrie, Digitalisering en Biowetenschappen dat sinds 2015 deel uitmaakt van House of HR.

‘Groeiambities waarmaken’

In 2022 realiseerde House of HR in totaal 16 overnames en was zelf het voorwerp van de grootste overname door private equity in de Belgische geschiedenis. Rika Coppens, CEO van House of HR, zegt hierover: “Overgenomen worden door een van de grootste private-equityfondsen wereldwijd en 16 overnames in hetzelfde jaar, was een hele uitdaging voor onze teams, maar met Bain Capital aan boord was er geen reden om onze groei af te remmen. We zijn erg blij dat we onze aanwezigheid in Frankrijk vergroten door het samengaan van ABMI en Abylsen, en eerder dit jaar ook met de overname van online studentenplatform StaffMe. Redmore breidt uit met Agium, een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Volgend jaar belooft een jaar vol uitdagingen te worden, maar we hebben goede hoop dat we met de drive en ambitie van elk van onze ‘Powerhouses’ onze groeistrategie kunnen blijven waarmaken. Elke crisis biedt ook kansen.”


 

 

Zie voor een totaal overzicht van de grotere detacheerders in Nederland dit segment van de ZiParena.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie