"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Aantal uitzenduren blijft flink onder niveau vorig jaar

Met name forse daling uren in administratieve sector (waaronder zorg). Hogere tarieven beperken omzetval.

Het aantal uren dat uitzendkrachten in de administratieve sector maakte, lag in de periode van 20 juni tot en met 17 juli bijna een kwart (24%) lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Omdat de tarieven van uitzendkrachten stijgen, daalde de omzet in die sector ‘maar’ met 12%. Dat blijkt uit de meest recente ABU-marktmonitor.

Onder de administratieve sector valt ook de zorgsector. Het grotendeels wegvallen van omzet bij corona-gerelateerde activiteiten, bijvoorbeeld de test- en vaccinatielocaties, zal een belangrijke verklaring zijn voor de daling.

In de industriële sector steeg zowel het aantal uren (+1%) als de omzet (+9%). In de technische sector daalde het aantal uren met 9% maar bleef de omzet gelijk in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In totaal daalde het aantal uitzenduren met 10% en daalde de omzet met 1%.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie