"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

The Freelance Qommunity haalt meer dan 170.000 euro groeigeld op bij freelancers en ondernemers

Freelanceplatform gaat vers investeringsgeld inzetten voor verdere groei.

The Freelance Qommunity haalde via crowdfunding binnen één maand tijd 172.800 euro op met 251 investeerders. Het streefbedrag van 150.000 euro werd daardoor met 116% gehaald. De investeerders konden voor 100 euro een aandeel kopen van het freelanceplatform. In totaal verkocht het bedrijf 1728 aandelen aan members van Qommunity, ondernemers en andere betrokkenen uit het netwerk. Met het opgehaalde geld gaat de start-up het team uitbreiden en het platform doorontwikkelen. Het platform van The Freelance Qommunity geeft freelancers onder andere toegang tot een actief netwerk van bijna 400 freelancers, netwerkevents, sociaal vangnet, kennisbank en freelanceklussen.

Oprichters Kiki Calis en Kim Trotz lanceerden het freelanceplatform in de eerste lockdown en rondden in 2020 al eerder een succesvolle crowdfundcampagne af. Dit jaar kiezen ze voor de vorm van een aandelencampagne zodat investeerders mede-eigenaar worden van het bedrijf. Deze manier van funden zorgde voor extra aandacht en betrokkenheid. Kiki Calis: “Het toont heel duidelijk aan dat onze members en netwerk echt betrokken willen zijn. Het is zo vet om te zien dat zoveel mensen willen investeren in Qommunity, en dat we nu ook de mogelijkheid geven om nu met ons mee te groeien.”

Kim Trotz vult aan: “Dat zoveel mensen meedoen is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Het pad wat we nu bewust kiezen met Qommunity past ook bij de huidige tijdgeest. De krappe arbeidsmarkt en toenemende aantal ondernemers geeft ons extra motivatie om meer mensen te helpen.” Qommunity is opgericht voor en door freelancers. Het platform onderscheidt zich van andere platforms doordat de freelancers in het netwerk elke dag kennis en opdrachten aan elkaar doorgeven.

Vrouwen ondervertegenwoordigd in investeerdersland

Slechts 1% van al het geïnvesteerde geld dat vorig jaar werd opgehaald was door bedrijven dat opgericht is door vrouwen. Dat komt onder andere doordat 85% van alle investeerders man zijn en vaak investeren in bedrijven waar ook een man aan het roer staat. Lieke Danenberg is mede-oprichter van financieel platform Elfin en nu ook mede-eigenaar van Qommunity, en maakt zich hard om het start-up ecosysteem diverser te maken: “’Al bij de eerste ontmoeting was ik onder de indruk van de energie en ondernemerschap van Kim en Kiki. Investeren in een grotere Qommunity was voor mij dus een no-brainer. Een top concept in een markt waar steeds meer freelancers komen en behoefte hebben aan een netwerk en kennis”.

Overbruggen om op te schalen

Met het groeigeld van deze fundingronde gaat The Freelance Qommunity op korte termijn een recruiter en communitymanager aannemen om meer deelnemers persoonlijk te helpen en te matchen aan nieuwe klussen. Daarnaast wordt het platform geoptimaliseerd om nog meer verbinding en kennis te faciliteren. Met de funding wil het platform de stap zetten van MVP (minimal viable product, red.) naar marktacceptatie. Dit is de tussenstap naar de groeifase, waarmee het bedrijf in 2025 wil doorgroeien naar 5000 members.

Over The Freelance Qommunity

Qommunity is ontstaan als nieuwjaarsborrel voor freelancers. Want als freelancer moet je naast je eigen bedrijfsuitje, ook je boekhouding, sales en werkplek fixen. Het platform van Qommunity is de oplossing en matcht freelancers aan klussen, helpt ze met kennis en verbindt ze door netwerkevenementen. Als freelancer kun je je hier aansluiten bij The Freelance Qommunity.

Foto: Teddy Houtkamp

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie