"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uren en omzet uitzendbranche duikt in de min

Na een lange periode van groeicijfers laat de uitzendsector over de maand mei een flinke daling zien. Tussen 25 april en 22 mei daalde het aantal uren met 11 procent, de omzet daalde met 4 procent.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de ABU Marktmonitor. Die monitor liet al eerder een trend zien van een dalend aantal uren. Voor het eerst duikt nu ook de omzet in de min. De cijfers zijn wel een vergelijking met een jaar eerder. Toen had de sector te maken met extreme groeicijfers door het herstel na de lockdown periode.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 26% en de omzet is gedaald met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren bleef gelijk en de omzet steeg met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 5% en de omzet steeg met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie