SLUIT MENU

Trend zet door: minder uitzenduren, omzet stijgt

Nieuwe marktcijfers over uitzendsector laten wisselend beeld zien.

Uitzendperiode 4 (28 maart t/m 24 april) laat wederom een daling zien van het het aantal uitzenduren. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de ABU. Vooral in de administratieve sector werd 14% minder uitzenduren gemaakt dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. De industrie (+3%) en techniek (+1%) laten nog wel kleine plusjes zien. In totaal daalde het aantal uren met 3%.  Waarbij aangetekend moet worden dat een dergelijke jaar-op-jaar vergelijking – gezien corona – lastig te vertalen is naar echte trends.

Omzet stijgt wel

Waar het aantal uren daalt, stijgt overigens de omzet wel. Met 5% over het geheel. In de sector industrie steeg de omzet met 11%,  in de techniek met 9% en in de administratieve sector daalde de omzet met 3%. Toch flink minder dan de 14% daling in uren. Kortom: de tarieven per uur blijven flink stijgen.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie