"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Marktupdate: minder uitzenduren, maar omzet stijgt

Tarieven uitzendkrachten in alle sectoren stijgen flink.

De ABU meldt dat periode 3  van 2022 – die loopt van 28 februari tot en met 27 maart – het aantal uitzenduren is gedaald met 1%.  Met name in de administratieve sector daalde het uren flink, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat komt waarschijnlijk vooral ook door het afschalen van de corona-projecten als de teststraten. De omzet in deze sector steeg nog wel. De tarieven per uur stijgen dus flink. De omzet stijging lag vorige periode wel een stuk hoger.

In de industriële sector steeg het aantal uren met 2% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De technische sector laat de grootste groei zijn: vijf procent meer uren en 11 procent meer omzet. Ook in deze twee sectoren stijgt de omzet harder dan het aantal uren vanwege hoger tarieven.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie