"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HR-tech start-up SkillsCV haalt €2 miljoen op

De Rotterdamse HR-techstart-up SkillsCV heeft in een eerste ronde 2 miljoen euro opgehaald bij investeerders om gelijke kansen te bevorderen via skills based matching.

De investeerders bestaan uit bedrijven uit de arbeidsbemiddeling, techondernemers en het venture capital fonds 4impact, naast de initiële investeerders Intelligence Group en oprichters van Westerduin Uitzendbureau.

SkillsCV gaat een belangrijke rol spelen in de transitie naar de nieuwe arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt van de toekomst draait om skills, niet om diploma’s. Het ontwikkelen van skills én het matchen van mens en werk op basis van skills moet centraal komen te staan. Nu is er veelvuldig sprake van ‘mismatches’.

SkillsCV is de eerste praktische arbeidsmarkttoepassing op gebied van skillsmatching in relatie tot het vinden van banen en stages. Alle vacatures van werkgevers en bemiddelaars worden omgezet in een set van skills en opleidingen. Tevens worden de ervaringen van kandidaten omgezet in vaardigheden om een persoonlijke SkillsCV te creëren. Daarmee worden de persoonlijke SkillsCV’s gematcht met alle beschikbare openstaande vacatures in Nederland. Elk cv wordt hierbij op dezelfde manier opgebouwd, waardoor je bias meer gaat uitsluiten. Alle sollicitaties en matches zijn by default anoniem, zodat de match puur en alleen op skills kan plaatsvinden.

Toegankelijke arbeidsmarkt

De technologie wordt gecombineerd met verschillende eisen die passen bij de arbeidsmarktvraagstukken uit de twenties, zoals privacy first, mobile, one click application, kandidaat centraal en transparantie. Dit gecombineerd met toegang tot alle (bij)banen en stages in Nederland moet resulteren in een breed toegankelijke arbeidsmarkt met een reductie aan bias en ongelijkheid voor baanzoekers.

“Wij zijn zeer verheugd met het brede enthousiasme dat wij bij investeerders hebben aangetroffen om de arbeidsmarkt eerlijker en transparanter te maken. Met inhoudelijk sterk betrokken aandeelhouders hebben wij een lot uit de loterij gekregen om onze droom waar te maken”, aldus Maarten Westerduin CEO van SkillsCV

Pauline Wink, partner bij 4impact: “Investeren in gelijke kansen en inclusieve werkgelegenheid zijn belangrijke investeringsthema’s voor 4impact. De traditionele manier van selecteren op basis van achtergrond, opleiding en ervaring werkt beperkend en creëert ongelijke kansen. SkillsCV staat voor verandering. We zijn erg onder de indruk van het ervaren en ondernemende team, hun visie, ambitie en hun aanpak en kijken uit naar onze samenwerking.” 

Launch

SkillsCV heeft op 4 april haar soft launch in twee regio’s in Nederland samen met 16 (middel)grote arbeidsbemiddelaars, goed voor ongeveer 1 op de 7 vacatures in Nederland. Na de zomer zal de landelijke launch plaatsvinden waarbij SkillsCV de ambitie heeft om binnen een jaar door te groeien naar een half miljoen gebruikers. Naast arbeidsbemiddelaars richt SkillsCV zich op overheden, onderwijs (ROC’s en HBO instellingen) en gemeenten.

Door alle banen, stages, bijbanen en vrijwilligerswerk in Nederland op een gelijke en makkelijke manier te ontsluiten, krijgt elke (bij)baanzoeker een gelijk uitgangspunt op de arbeidsmarkt. Daarbij zijn skills de taal waarop de matching plaatsvindt en de gebruiker ‘de baan vindt die hij is’.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie