SLUIT MENU

Het gapende gat tussen onze digitale vaardigheden van nu en wat de arbeidsmarkt morgen nodig heeft

Tussen onze digitale vaardigheden van nu en de behoefte van de arbeidsmarkt van morgen gaapt een diepe kloof. Hoe kunnen we die dichten? Daarover gaat deze podcast in de BNR-serie Werkverkenners.

Er zit een gapend gat tussen onze technische en digitale vaardigheden van nu en wat de arbeidsmarkt van de zeer nabije toekomst nodig heeft. En het lijkt er op dat dat gat alleen nog maar groter wordt.

Hoe kunnen we dit gat dichten? In deze BNR Werkverkenners bespreekt Rens de Jong dit met Lotte de Bruijn, directeur van ict-branchevereniging NL Digital, Josje Damsma, directeur van CrossOver, voor technische vakmensen en Wendy Van Ierschot, oprichter en directeur van VIE People.

Ze constateren dat er wel campagnes en zij-instroomprogramma’s zijn, maar die leveren nog veel te weinig op. Een langere-termijnoplossing is om digitale vaardigheden onderdeel te maken van het onderwijs, te beginnen op de basisschool. Voor wie nu over wil stappen naar de techniek of de IT-sector zijn er tal van programma’s, al zijn die soms nog wel wat lastig te vinden.

Deze en andere oplossingen komen uitgebreid aan bod in deze aflevering van Werkverkenners:

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Magnit (voorheen: Brainnet) adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen. Bekijk alle berichten van Magnit