"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Platform Planet Interim nu ook voor detacherings- en consultancybureaus

Planet Interim, bekend als een online matchingsplatform voor hoger opgeleide interim-professionals en freelancers, bedient nu ook de detacherings- en consultancymarkt.

Detacheerders en consultancybureaus kunnen voortaan via Planet Interim nieuwe professionals vinden voor eigen projecten én nieuwe opdrachten voor hun eigen professionals. Dat lijkt een logische stap, aangezien dit platform zich al op de markt begeeft voor interim-werk voor hoogopgeleiden.

Oprichter Niels van Berkel ziet al langere tijd behoefte bij detacheerders en consultancybureaus om gebruik te maken van zijn platform. “We merkten de laatste jaren dat zij via ons platform niet alleen naar nieuwe professionals voor hun projecten zochten, maar dat zij ook hun eigen mensen op de interim- en consultancymarkt wilden kunnen vertegenwoordigen.”

Automatische sourcing

Vandaar dat Planet Interim het zogenoemde hybride company-account heeft bedacht. Via dit eigen account van het bureau kunnen eigen professionals worden aangesloten, die ieder een abonnement met persoonlijk dashboard bij Planet Interim krijgen, voorzien van het bedrijfslogo van het bureau.

De sourcing verloopt vervolgens automatisch. De aangesloten professionals worden via het platform dagelijks gematcht met meer dan 1.000 actuele interim-opdrachten en consultancyprojecten van aangesloten opdrachtgevers, ruim 300 bemiddelaars, ‘brokers’, ‘MSP’s’ én opdrachten op social media. En als een van de aangesloten professionals beschikbaar komt, worden potentiële opdrachtgevers automatisch op de hoogte gebracht.

Talentpool opbouwen

Het consultancybureau of de detacheerder kan via zijn eigen account op het platform eigen opdrachten publiceren waarop interim-managers, consultants en freelance specialisten kunnen reageren. Het platform heeft ook wat slimmigheden ingebouwd om het opbouwen van een talentpool te vergemakkelijken. Het bureau kan kandidaten volgens Van Berkel gemakkelijk proactief benaderen. “Als een relevante professional zijn of haar profiel actualiseert of zich bij ons aanmeldt, dan ontvangt het bureau automatisch een seintje.”

Werkgeversmerk

Bijkomend voordeel is volgens Van Berkel dat op deze manier detacheerders en consultancybureaus hun zichtbaarheid als werkgeversmerk kunnen verbeteren: ”De professionals kunnen in zoekresultaten herkenbaar worden gemaakt voor potentiële opdrachtgevers door het bedrijfslogo op hun profiel. Zo vallen je eigen professionals nog meer op voor potentiële opdrachtgevers.”

Binden professionals

Ook helpt dit om de schaarse professionals beter aan jouw bureau te binden, stelt Van Berkel. “Doordat professionals óók na afloop van de samenwerking hun account bij Planet Interim kunnen behouden, geef je hen een tool mee waarmee zij zich op de markt kunnen presenteren. Zo investeer je in hun arbeidsmobiliteit terwijl de professional het bureaulogo op het dashboard en op al onze communicatie blijft zien. Zo blijf je als bureau automatisch ‘top-of-mind’ bij professionals met wie je eerder samengewerkt hebt.”

Meer informatie is te vinden op de site van Planet Interim.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

2 reacties op dit bericht

 1. Mooie en innoverende functionaliteit van Planet Interim. Ze nemen daardoor inderdaad een hybride rol in de markt. Dat kan ook het nadeel hebben dat er concurrentie ontstaat tussen detacheerders en freelancers, als alle projecten ineens naar detacheerders gaan, zullen de freelancers daar niet blij mee zijn.

  nog één vraag, er staat:
  Doordat professionals óók na afloop van de samenwerking …………terwijl de professional het bureaulogo op het dashboard en op al onze communicatie blijft zien.
  Dus als de samenwerking afgelopen is blijft de professional (verplicht) aan het bureau verbonden?

  • Interessante reactie, Chris.

   De professional ontvangt eigenlijk een ‘cadeautje’ van de (tijdelijke) werkgever/detacheerder, een gratis premium lidmaatschap. Na afloop van de samenwerking blijft het lidmaatschap actief indien gewenst, dat is geen plicht. Maar omdat het cadeautje door de (voormalig) opdrachtgever of detacheerder is aangeboden, blijft dát gegeven alleen zichtbaar voor de betrokken professional (‘Aangeboden door:’). Als de professional niet (meer) door de organisatie wordt vertegenwoordigd, dan zal de professional uiteraard alleen als zelfstandige worden gepresenteerd en zijn de professional noch toekomstige opdrachtgevers gehouden aan een samenwerking met de voormalige opdrachtgever of detacheerder, uiteraard afhankelijk van de onderling geldende afspraken.

   Als je meer gedetailleerde vragen hebt over hoe het werkt, laat het me weten, ik assisteer graag.