"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Online banenplatform Zenjob haalt 45 miljoen groeikapitaal op

Investering moet verdere groei in Europa mogelijk maken.

Zenjob, een digitaal uitzendplatform, heeft 45 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde. Het Duitse bedrijf, dat zich vooral richt op tijdelijk werk voor onder meer studenten, lanceerde haar diensten vorig jaar in Nederland.

Het verse kapitaal moet Zenjob in staat stellen de groei te versnellen en uit te breiden naar nieuwe steden in Duitsland en Nederland. Later dit jaar zal de online uitzenddienst ook in het Verenigd Koninkrijk starten en zullen nieuwe jobcategorieën worden aangeboden. Daarnaast zal er geïnvesteerd worden in het uitbouwen van het technologieplatform en het team laten groeien dat verantwoordelijk is voor de nieuwe modulaire inrichting ervan, het matching-algoritme en nieuwe geautomatiseerde diensten. In april vorig jaar is Zenjob Nederland van start gegaan en inmiddels is het platform actief in 9 steden waar banen aangeboden worden in de horeca, logistiek en retail.

Uitzendconstructie, geen zzp’ers

Zenjob claimt tot op heden in Duitsland en Nederland meer dan één miljoen banen gematcht te hebben bij meer dan 2.500 bedrijven. Daarnaast gebruiken elke maand meer dan 40.000 werknemers het platform om bijbanen te boeken. Zenjob werkt in Nederland via een uitzendconstructie en dus niet met zzp’ers.

“De groeiende vraag naar tijdelijk werk biedt een kans om mensen met één druk op de knop te helpen bij het boeken van betrouwbare banen en tegelijkertijd voordelen te bieden zoals snellere uitbetalingen en een constante stroom van inkomsten. Het is een win-win situatie, zowel voor bedrijven als voor onze talenten. Deze investering biedt de kans ons platform te laten groeien en onze diensten naar nieuwe steden en landen te brengen”, aldus Fritz Trott, medeoprichter en CEO van Zenjob.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie