"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Omzet uitzendsector weer op pre-coronaniveau. 18% meer omzet in 2021

De uitzendbranche is het afgelopen jaar flink gegroeid ten opzichte van 2020. Brancheorganisatie ABU rapporteert een groei van 18% van de omzet over het hele jaar.

Het totaal aantal uitzenduren is in 2021 gestegen met 15%, iets minder dan de omzet. De omzet per uur steeg dus.
De jaarontwikkelingen per sector zijn als volgt:
  • Administratieve sector: een stijging van 20% in uren en een stijging van 20% in omzet ten opzichte van 2020.
  • Industriële sector: een stijging van 11% in uren en een stijging van 14% in omzet ten opzichte van 2020.
  • Technische sector: een stijging van 9% in uren en een stijging van 11% in omzet ten opzichte van 2020.

Aanvullende cijfers van het CBS – die momenteel nog niet verder lopen dan het derde kwartaal – laten zien dat de totale omzet van de uitzendbranche in 2021 net boven het niveau van 2019 zit.

Rem op groei eind 2022

In de laatste periode van vier weken van 2021 daalde het aantal uren met 1% en steeg de omzet met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vanwege de lockdowns is een goede vergelijking met 2020 wel lastig.

Per sector zag de laatste periode er als volgt uit.

  • Administratieve sector: het aantal uren daalde met 8% en de omzet daalde met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren bleef gelijk en de omzet steeg met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 3% en de omzet steeg met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie