"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Advocatenkantoor begint flexpool

Advocatenkantoor Dirkzwager legal & taks gaat een eigen flexpool oprichten. Het kantoor wil hiermee capaciteit en specialistische kennis snel kunnen op- en afschalen.

Met het opzetten van een eigen flexpool vergroot Advocatenkantoor Dirkzwager legal & taks zijn wendbaarheid, legt bestuurder Iman Stratenus uit. “We zetten deze stap vanwege een combinatie van factoren. Enerzijds hebben wij een groot aanbod aan werk. Dat zorgt voor groei, maar ook voor druk op onze mensen. Tegelijk zien we dat de dynamiek in de juridische praktijk toeneemt en dat onze cliënten ons inschakelen voor projecten waarbij een combinatie van specialismen nodig is.”

Extra capaciteit en specialistische kennis

“Door ons als kantoor te verzekeren van additionele capaciteit en specialistische kennis die we snel kunnen op- en afschalen, vergroten we onze wendbaarheid en versterken we ons service-aanbod. Het stelt ons simpelweg in staat beter voor onze mensen te zorgen en cliënten nog beter te bedienen.”

Technologie externe dienstverlener

Dirkzwager kiest ervoor om voor haar flexpool niet zelf op te zetten, maar om samen te werken met LawyerlinQ. Deze dienstverlener is gespecialiseerd in het implementeren en beheren van flexpools voor advocatenkantoren en juridische afdelingen. LawyerlinQ doet dit met technologie en ondersteunende diensten.

Flexpool past bij professionalisering

Volgens Maarten Hagen van LawyerlinQ past het fenomeen flexpool in de professionalisering die de top van de Nederlandse advocatuur op dit moment doormaakt. Ze volgen daarbij de ontwikkelingen bij de grote consultancyhuizen en bij internationale advocatenkantoren. “We zien dat het bewustzijn doordringt dat je het belang van cliënten nooit optimaal kunt dienen als je je per definitie beperkt tot een vaste groep medewerkers.”

Extra capaciteit snel beschikbaar

“Verder realiseert men zich dat de beste manier om burn-out te bestrijden ligt in het snel beschikbaar maken van extra capaciteit. En dat je er als kantoor niet bent met een paar externe recruiters en een HR-medewerker die het erbij doet. Dirkzwager is wat dit betreft een front runner en dat maakt het een heel natuurlijke match.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie