"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Groei uitzendsector vlakt verder af

In periode 11 – die loopt van 11 oktober tot en met 7 november –  is de omzet van de uitzendsector met 11 procent gestegen. Dit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal uitzenduren is met 7 procent gestegen. Dat meldt brancheorganisatie ABU in haar maandelijkse markt update.

De groei in de afgelopen periode ligt wat onder de groeicijfers van eerder dit jaar. In die periodes was een wat duidelijkere inhaalvraag ten opzichte van de lockdown van een jaar eerder te zien.

Per sector zijn de ontwikkelingen als volgt:

  • Administratieve sector: het aantal uren steeg met 3% en de omzet is gestegen met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren steeg met 8% en de omzet steeg met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 10% en de omzet steeg met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Cijfers van brancheorganisatie Federgon laten zien dat in België het aantal uitzenduren in de vergelijkbare periode met 9,2% is gestegen.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie