"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendsector groeit fors door

Omzetstijging in mei van 40%

De ABU marktmonitor schiet flink de lucht in. De brancheorganisatie meldt dat in de maand mei (week 17-20) het aantal uitzenduren gestegen is met 39% en de omzet met 40%. Er valt daar wel een nuance bij aan te tekenen: het zijn groeicijfers ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Toen zaten we midden in de strengste fase van de lockdown en daalde de uitzendomzet flink.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: het aantal uren steeg met 61% en de omzet is gestegen met 52% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In deze sector zitten ook alle zorg en indirecte zorg functies. Denk ook aan de forse inzet van personeel voor de prik- en testlocaties.
  • Industriële sector: het aantal uren steeg met 24% en de omzet steeg met 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 31% en de omzet steeg met 35% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie