"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Adecco lanceert label voor interim-management markt

Recruitmentlabel Badenoch + Clark gaat zich ook op interim-management richten. Stap past in trend waarbij bureaus search naar executives en interim combineren.

Recruitmentbureau Badenoch + Clark, onderdeel van de Adecco groep, stapt ook de markt voor interim-management binnen. Het initiatief voor de interim management-tak ontstond door de groeiende vraag van opdrachtgevers naar expertise op korte termijn, aldus Ronald de Zoete, Director Badenoch + Clark Interim Management. “Organisaties in verandering hebben soms per direct een expert nodig om hun doelstellingen te realiseren. Dan is er geen tijd voor een uitgebreid werving- en selectieproces. Ons warme netwerk van (oud)consultants en professionals leent zich uitstekend voor deze vraag,” zo zegt Ronald de Zoete, Director Badenoch + Clark Interim Management.

In een ZiPconomy onderzoek naar de interim-management markt, uitgevoerd in opdracht van ABNAMRO, werd al eerder geconstateerd dat bureaus steeds vaker executive search en het selecteren en vinden van interim-managers combineren.

  • Zie de ZiParena voor een overzicht van alle grotere interim-management bureaus

Kandidaten kiezen steeds vaker voor interim

Ook een verschuiving aan kandidaatzijde versterkte het idee om een nieuwe business unit te lanceren. “We zien dat steeds meer professionals in vaste dienst ervoor kiezen om hun carrière als zelfstandig professional voort te zetten. Als interim manager aan de slag gaan, is tegenwoordig geen noodzaak maar een weloverwogen carrièrekeuze”, aldus de Zoete.

Badenoch + Clark, dat twee jaar geleden samenging met Fairlane, helpt al sinds 1978 organisaties bij het vinden van professionals met ervaring bij organisaties in verandering. Met deze interimtak kan de werving- en selectiepartner nu ook op korte termijn bedrijven met vraagstukken op strategisch en tactisch vlak bedienen binnen de functiegebieden Operations, Technology, Commercial, Digital & Data en Strategy & Innovation.

Melvin de Boer, CEO van de Adecco Group Nederland, kijkt uit naar de uitbreiding van Badenoch + Clark. “Ik ben trots dat we met Badenoch + Clark, een toonaangevend merk in het hogere segment van werving- en selectie, nu ook de markt kunnen bedienen met interimexpertise. Een logische en mooie stap in deze groeiende markt.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie