"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Wie wordt de Interim-Manager van het Jaar?

Dit jaar vindt de eerste officiële Interim Challenge plaats. Een game die leidt tot de verkiezing van de ‘Interim-Manager van het Jaar’ en het beste bureau voor interim-management.

Met de ‘Interim-Manager van het Jaar’-verkiezing laten initiatiefnemers Hugo-Jan Ruts (ZiPconomy) en Michel van Buren (BLMC) zien dat interim-management een vak is. De Interim Challenge maakt duidelijk dat interim-management gaat over verandering en verbetering. En dat het belangrijk is hoge eisen te stellen aan een interim-manager en het bureau erachter.

 “In tegenstelling tot wat opdrachtgevers denken, hangt het succes van een interim-manager niet alleen af van kennis en ervaring, maar ook voor een groot deel van zijn of haar persoonlijkheid,” aldus Michel van Buren.

De Interim Challenge staat open voor interim-managers in supply chain management & logistiek, HR, finance en algemeen management. Voorwaarde is dat de interim-manager zich inschrijft via een bureau of een zelfstandig collectief.

Wat maakt een goede interim-manager?

De inschrijving is 2 september begonnen en sluit op 14 oktober. De finale vindt plaats op 29 november tijdens het congres ‘The Game is Changing, Change the Game’ bij ABN AMRO in Amsterdam. Om te bepalen wie er met de prijs vandoor gaat, werken de deelnemers een complexe case uit rondom het fictieve bedrijf Lion Textiles Group.

De case is opgesteld in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Sioo, op basis van bestaande praktijksituaties. Alle deelnemende interim-managers stellen een plan van aanpak op en doen daarvoor een beroep op hun kennis over verschillende vakgebieden. Ze moeten laten zien dat ze samenwerking kunnen stimuleren tussen afdelingen zoals sales, marketing, productie, inkoop en logistiek, HR en finance. Met het bedrijfsbelang als uitgangspunt.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury. Elk vakgebied heeft een winnaar die een Vakgebied Award ontvangt, evenals het bureau dat deze interim-manager heeft voorgedragen. Die winnaars strijden tegen elkaar in de finale op 29 november.

Finale 29 november 2019

Tijdens de finale bepaalt een topjury onder leiding van prof. dr. Robert Jan Blomme wie zich ‘Interim-Manager van het Jaar 2019′ mag noemen. De finale vindt plaats tijdens het congres ‘The Game is Changing, Change the Game’ op het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuidas in Amsterdam.

Tijdens dit congres staat de rol van de interim-manager als leider tijdens organisatieveranderingen centraal. Tevens presenteert ABN AMRO de uitkomsten van het onderzoek naar de markt van interim-management anno 2019.

Over de initiatiefnemers en organisatie

De Interim Challenge werd tweemaal eerder georganiseerd door BLMC binnen het vakgebied supply chain management. De Interim Challenge wordt dit jaar, op initiatief van Michel van Buren, directeur BLMC en Hugo-Jan Ruts, hoofdredacteur ZiPconomy, voor het eerst sectoroverstijgend gehouden en uitgebreid naar HR, Finance en algemeen management. Drie bureaus die bemiddelen in interim-management hebben zich als founding partner verbonden aan de Interim Challenge: BLMC, Leeuwendaal en Finance Factor. BLMC is expert in supply chain management. Leeuwendaal selecteert en levert interim-managers in algemeen management en human resources aan partijen in het publieke domein. Finance Factor is intermediair voor financiële professionals.

Nieuwsgierig geworden? Alle informatie vindt u hier.

Joke Twigt was jarenlang zelfstandig interim-manager. Zij heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd bij o.a. overheid, non-profit organisaties en financiële dienstverlening, zowel nationaal als internationaal. Zij stapte uit de opdrachtuitvoering en behield connectie met het vak door erover te gaan schrijven. Zij is redacteur interim-management voor ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Joke Twigt