"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Linkedin presenteert nieuwe functie voor (zelfstandig) ondernemers

Binnenkort kun je op Linkedin duidelijker laten zien dat jij zelfstandig ondernemer bent en openstaat voor nieuwe opdrachten. Bovendien kunnen klanten je beter vinden, schrijft Vidya Chandra van Linkedin.

Linkedin wil het makkelijker maken voor ondernemers om klanten te vinden via het platform. Daarom komt het sociale medium met een nieuwe functie: Open for business. Hiermee kun je jezelf profileren als dienstverlener.

Het onderscheid tussen werknemers en dienstverleners wordt hiermee dus duidelijker op Linkedin. Het is alsof je een bordje ‘open for business’ ophangt, meldt productmanager Vidya Chandra.

Digitale mond-tot-mondreclame

Zij benadrukt hoe belangrijk kleine ondernemers zijn voor de economie. Volgens haar maken meer dan 10 miljoen Amerikaanse zzp’ers en mkb’ers gebruik van Linkedin. “Deze nieuwe functie moet ze helpen om klanten te vinden via digitale mond-tot-mondreclame.”

In onderstaande video zie je hoe de nieuwe functie werkt. Als zelfstandig ondernemer kun je (gedetailleerd) invullen welke diensten je aanbiedt. Dit komt op je profiel te staan.

Zoekfilter

Je kon in je Linkedin-bio natuurlijk allang omschrijven wat jij doet als ondernemer. Het belangrijkste verschil is wel de verbeterde zoekfunctie.

Als je zo’n ‘service provider’-blok op je profiel hebt, ben je namelijk makkelijker te vinden via een speciale zoekfilter.

Is een Linkedin-gebruiker op zoek naar een marketingconsultant? Dan ziet hij in de zoekresultaten wie zich aanbiedt voor zulke dienstverlening.

Nog niet in Nederland

De functie is op dit moment alleen beschikbaar voor Amerikaanse freelancers en mkb’ers met een Premium-account. Vanaf het najaar hebben ook Amerikanen met een gratis account toegang tot de nieuwe functie. Wanneer Nederlandse gebruikers diensten kunnen toevoegen aan hun profiel, is nog niet bekend.

Aan de slag met je Linkedin-profiel? Lees ook:

2 reacties op dit bericht

  1. Ja, dat zou mooi zijn. De techniek draait alsmaar door, ik verwacht dan ook dat die functie er sneller is dan we denken.
    Bedankt!