"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Omzet uitzendbranche daalt fors

Daling uitzendcijfers zet scherp door.

De omzetsector laat de afgelopen periode van vier weken een verdere daling van de gefactureerde uren en omzet zien. Dat meldt branchevereniging ABU. Het aantal uren daalde met 10% en de omzet met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling is daarmee nog wat scherper dan de afgelopen periodes.

Wanneer de cijfers per sector worden uitgesplitst wordt zichtbaar dat de daling in alle sectoren plaats vindt, maar met name in de industrie. Vorige week nog maakte het CBS bekend dat de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie in april 1,2 procent lager was dan in april 2018.

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 8% en de omzet daalde met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 11% en de omzet daalde met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie