"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Branchevereniging Bovib wordt partner van ZiPconomy

Bovib en ZiPconomy delen interesse in de discussie over de toekomst van de positie van zelfstandigen en de aandacht voor de professionalisering van de markt.

Bovib, de branchevereniging van de onafhankelijke inhuur-intermediairs in Nederland, wordt partner van platform ZiPconomy.  “ZiPconomy is actief betrokken bij discussies over de inrichting van flex en werken met zelfstandigen en bereikt onze belangrijkste doelgroepen”, zegt voorzitter Rob de Laat van Bovib. “Ze weten wat belangrijk is voor onze leden en daarom gaan wij samenwerken.”

Branchevereniging Bovib is in 2014 opgericht als belangenbehartiger van partijen die inhuur van extern personeel organiseren. Doelen van de organisatie zijn onder andere de vraag en het aanbod op de flexibele arbeidsmarkt optimaliseren en de kwaliteit van dienstverlening verbeteren.

Eén van de eerste speerpunten was verwarring wegnemen rondom de wet DBA. Hugo-Jan Ruts, hoofdredacteur en uitgever van ZiPconomy: “Het zaadje voor de Bovib is ooit geplant in een discussie onder een artikel van ZiPconomy. Dat maakt het extra leuk voor ons om de Bovib als partner te mogen verwelkomen.”

Kennisontwikkeling

Een andere belangrijke taak van de Bovib is kennisontwikkeling binnen de branche. De vereniging heeft een eigen keurmerk ontwikkeld. Volgens bestuurslid Frederieke Schmidt Crans is certificering noodzakelijk. “We hebben elkaar gevonden bij de Wet DBA, maar we moeten elkaar blijven opzoeken. Zeker als het gaat om de vergroting van de kwaliteit en de professionalisering.”

De professionalisering van de markt, leidt namelijk tot beter begrip tussen alle partijen. Verder maakt de vereniging zich sterk voor een positiever imago van flexibele arbeid in al zijn vormen. De branchevereniging is een volwaardige gesprekspartner voor politiek Den Haag.

Bovib ziet ZiPconomy als een belangrijk platform om haar visie en boodschap naar de doelgroep te communiceren. Veel partners van ZiPconomy zijn ook aangesloten bij de Bovib. Ruts: “In die zin zat de Bovib al dicht tegen ZiPconomy aan.”

“We hebben elk een heel eigen positie, maar onze doelstellingen lopen voor een deel natuurlijk parallel”, zegt hij. “Denk aan de discussie over een duurzame markt, het streven naar kwaliteit, goed opdrachtgeverschap en informatie over trends en actualiteiten.”

Op de foto boven dit artikel van links naar rechts: Hugo-Jan Ruts (ZiPconomy), Frederieke Schmidt Crans (Bovib), Rick Schevers (Bovib) Claartje Vogel (ZiPconomy), Arno Pronk en Rob de Laat (Bovib).