"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Muntz (WEC), Tiessen (Nétive) en Koops (ABU) in de ‘Staffing 100 Europe List’

Elf Nederlanders op een lijst met meest invloedrijke Europeanen in de Staffing Industry.

Annemarie Muntz (voorzitter van de World Employment Confederation), Patrick Tiessen (directeur van VMS leverancier Nétive) en Jurriën Koops (directeur van brancheorganisatie ABU) zijn drie van de 11 Nederlanders die dit jaar op de Staffing 100 Europe List van Staffing Industry Analysts staan. Een lijst die het onderzoeksbureau jaarlijks opstelt. De mensen op deze top 100 lijst zijn volgens SIA “trailblazers, helping to evolve a market worth an estimated EUR 159 billion, navigating against a backdrop of legislative change, dynamic shifts in technology and a rapidly evolving ecosystem.”

Na Groot-Brittannië en Frankrijk staat Nederland op de derde plaats als het gaat om het aantal vermeldingen. Niet zo vreemd gezien de volwassenheid van de markt in Nederland. Het aantal Nederlanders op de lijst is de afgelopen jaren wel iets gedaald. Dat zal vooral te maken hebben met de forse groei van de aandacht voor inhuur en professionele flexibilisering in de andere Europese landen. Het aantal vrouwen op de hele lijst is van 15 gestegen naar nog steeds een magere 20. Met drie op de elf doet Nederland het dan ietsje beter.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie