"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
factureren

Factuurprogramma: is jouw backoffice eigenlijk wel net zo professioneel als jij?

Je wilt als ondernemer het liefst een goede indruk achterlaten bij jouw klanten. Heb jij er ooit bij stilgestaan dat jouw professionele imago en de kwaliteit van je factuurprogramma direct met elkaar in verband staan? In dit blog leggen wij uit waarom en op welke manier een online factuurprogramma kan bijdragen aan het uitstralen van je professionele imago.

Je bent je eigen merk

Als zelfstandig professional ben je je eigen merk. De indruk die je in persoon maakt en met je geleverde werk, komt voor een uniforme indruk het best overeen met de professionaliteit van je backoffice. Een slordig opgemaakt factuur wekt bij je klant al snel de indruk van een starter of beunhaas. Twee indrukken die je als professional absoluut wilt vermijden.

Je factuur draagt je merk uit

Zowel voor je klant als voor jezelf is het hebben van overzicht over je declarabele uren en omzet heel belangrijk. Een factuur is zeker te maken in Word en een overzicht over je facturen is ook te behouden in Excel en mappen op je pc. Dat wil zeggen, mits je zelf super georganiseerd bent, voldoende tijd hebt om netjes te archiveren en regelmatig een back-up maakt. Voor de meeste ondernemers geldt echter dat ze hier best wat meer ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Je online factuur ondersteunt de professionaliteit

Een online factuurprogramma kan raadzaam zijn en fungeren als jouw persoonlijke office manager. Steeds meer ondernemers maken gebruik van online tools voor de boekhouding. Uit recent onderzoek blijkt dat reeds 81 procent van de bedrijven gebruikmaakt van online tools.

En dat is niet zo gek: door de ingebouwde templates voldoe je gelijk aan de wettelijke eisen van de Belastingdienst bij met maken van een factuur. Je verstuurt elke factuur in de huisstijl van je organisatie, wat bijdraagt aan je professionele uitstraling. Daarnaast maakt facturatie software dagelijks een automatische update en door het schaalbare aanbod zijn de kosten van de tool altijd in verhouding met je omzet. Bovendien profiteert je imago steeds mee van de updates van de software en ben je zo altijd bij de tijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van online acceptatie van de offerte door de klant, zodat heen en weer mailen overbodig wordt? Of de mogelijkheid kunnen bieden aan klanten om de factuur direct te betalen via iDEAL? En ook die nieuwe offerte lever jij sneller dan het licht (of in elk geval je concurrentie) met behulp van een facturatie-app.

Je online facturatieprogramma

Afhankelijk van welke wensen je stelt aan een factuurprogramma zijn er diverse gespecialiseerde aanbieders. Als je weet welke functionaliteiten het programma moet bieden, kun je gemakkelijk facturatie software selecteren. Je kunt reviews van gebruikers raadplegen om zo het beste programma te vinden. Was alles maar zo makkelijk!

”If you do not know how to care for money, money will stay away from you” – Robert T. Kiyosaki, investeerder, zakenman & succesvolle auteur.

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki , dé advieswebsite waar je als ondernemer de beste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en projectmanagement. Door onze expertise met je te delen ontdek je hoe software je helpt het maximale uit je business te halen. Bekijk alle berichten van Arjan Nieuwbeerta