"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Live blog (en stream) over Tweede Kamer debat Wet DBA #DBAdebat

Live verslag over het Tweede Kamer debat met Staatssecretaris Wiebes. Aanleiding is zijn voornemen om de Wet niet te handhaven. Of dwingt de Kamer hem toch andere maatregelen.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer wederom met Staatssecretaris Wiebes over de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. Aanleiding is zijn voornemen om de Wet niet te handhaven. Of dwingt de Kamer hem toch andere maatregelen.

Het debat start om 15.15 uur, ondertussen plaatsen we wat voorbeschouwingen.

We gaan hier op deze pagina het debat op de voet volgen, via

 • Een livestream vanuit de Tweede Kamer (Debat start rond 15.15 uur).
 • Samenvattingen (door Pierre Spaninks en Hugo-Jan Ruts) en reacties hieronder (de laatste updates staan boven aan; het scherm ververst automatisch).
 • Commentaren en reacties die u zelf kunt plaatsen onderaan dit blog.
 • Tweets over het debat zijn rechts op het scherm te zien (tweets met #DBAdebat).

 


 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

13 reacties op dit bericht

 1. @Pierre Goed, betrokkenheid gemeentes. Met dezelfde gemeentes zijn er nog wel een aantal appels te schillen, ze hebben ook meegewerkt aan totstandkoming schijnconstructies o.a. bij cultuur door bezuinigen de facto af te wentelen op werknemers.

 2. Bij menig bedrijf gaat iedereen nerveus op z’n horloge kijken, als een vergadering om.16:00 nog niet is afgelopen. Maar niet in de 2e kamer, daar zijn ze niet anders gewend. En geen overuren betaald 😉
  Respect voor deze mensen die daar voor ons zitten.

  • Doet me denken aan een liedje van Nico Haak, oh Foxy Foxtrot met je elastieken eh… ruggengraat 😉

 3. Kan iemand me vertellen waarom vno ncw tegenstander blijkt te zijn van het voorstel ruts? Worden kleine ondernemers hier door grootbedrijf in het pak genaaid en waarom?

 4. Asscher: “zodat de praktijk gaat aansluiten op de juridische werkelijkheid”. Lol. Was helaas geen verspreking.

 5. Uh-oh. Gaat onze plijtbezorger Omtzigt nu voorstellen de 6 maanden van Boot in werking te laten gaan?

  • Maar dan wel en/of, dus alleen hoger tarief is ook al aanwijzing. Heb nog een vieze smaak in m’n mond en een flinke kater van deze hele schijnvertoning van VVD en PvdA. Vond het voorstel VAR terug eigenlijk nog wel het beste, ik zie deze wet in de kabinetsformatie volgend jaar alsnog wel sneuvelen. Onbegrijpelijk dat dan zo wordt vastgehouden aan het instandhouden van dit wanproduct.
   Morgen ga ik naar het UWV om me in te schrijven als werkzoekende en ik raad iedereen aan dit ook te doen. Op die manier kunnen we met z’n allen nog even de werkloosheidscijfers fors opjagen om dan toch in ieder geval nog even de ‘erfenis’ van dit kabinet om zeep te helpen…

 6. En wat heeft dit debat van 4 uur de zzp’ers opgeleverd?
  Een brief van Wiebes om januari met uitleg over hoe het ervoor staat met de wet DBA.

  De combinatie PvdA/VVD is echt dodelijk voor de ZZP-wereld. Hoe eerder daar een eind aan komt, hoe beter…

 7. Nu maar hopen (tegen beter weten in vrees ik) dat er minimaal 1 of 2 ‘rogue’ parlementsleden zijn die het algemeen belang laten opwegen tegen het partij/coalitiebelang…