"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Headfirst neemt meerderheidsbelang in the Virtual Consulting Company

@Ventures Investments, zusteronderneming van HeadFirst, neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in the Virtual Consulting Company BV. Rick Kruiswijk (@Ventures Investments/Headfirst) heeft samen met Marco Cevat van VirtualCC getekend voor de overdracht van de aandelen. Virtual Consulting Company biedt strategische management en consulting op het gebied van IT, financiën en juridische zaken. Door de samenwerking wordt het dienstenpakket van Headfirst versterkt en zet Headfirst een stap in de levering van hoogwaardige consulting- en managementdiensten.

Vernieuwende aanpak

The Virtual Consulting Company – VirtualCC, heeft een vernieuwende aanpak voor top level consulting en interim-management op het gebied van IT, financiën en juridische zaken. Vragen van opdrachtgevers worden eerst aan een groep consultants gepresenteerd via het online platform van VirtualCC. Vervolgens formuleren gekwalificeerde professionals antwoorden om zelfs de meest gecompliceerde obstakels te kunnen overwinnen. Dit proces is volledig anoniem, zodat uitdagingen van ondernemingen, overheden en ngo’s vertrouwelijk blijven. Tot slot stelt VirtualCC aan de hand van de antwoorden, het uiteindelijke virtuele team samen. Die professionals treden in contact met de desbetreffende organisatie, scherpen de finale oplossing aan en voeren de implementatie uit, onder de eindverantwoordelijkheid van VirtualCC.

Marco Cevat, oprichter van Virtual CC, auteur van diverse managementboeken en ruim 30 jaar actief in diverse interim- en adviesfuncties:  “We constateren duidelijke veranderingen in de consultingmarkt. Topconsultants zitten vaak niet meer bij de grote spelers. Via VirtualCC kunnen de specialisten met gelijkwaardige vakgenoten werken, zonder dat zij hun zelfstandigheid kwijtraken. Wij zijn blij dat wij met HeadFirst een passend en doeltreffend inzetmodel en oplossingen voor eigentijdse complexe vraagstukken uit de denktank van de community kunnen bieden.”

“De klassieke expertisedetachering kan de vereiste kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid in het hoogste segment jammer genoeg niet bieden”, aldus Rick Kruiswijk van @Ventures Investments. “Met VirtualCC kunnen wij dat wel. Met VirtualCC wordt het voor onze klanten nog aantrekkelijker om flexibele professionals voor toonaangevende posities te overwegen.” @Ventures is onderdeel van de HeadFirst Group. Headfirst, opgericht in 1995 en verbindt zzp’ers en leveranciers rechtstreeks aan het MKB, middelgrote en grote opdrachtgevers.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie