"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

FNV Zelfstandigen lanceert gratis App om zelfstandige tarief te kunnen berekenen.

FNV Zelfstandigen heeft een app gelanceerd waarmee zelfstandig ondernemers hun tarief kunnen berekenen. Daarnaast geeft de app ook informatie over markttarieven en suggesties om indien nodig het tarief aan te passen. De app is ontwikkeld voor zowel de iPhone als Android toestellen en is gebouwd voor en door zelfstandig ondernemer. De ‘ZelfstandigenTarief’ app is vanaf  kosteloos te downloaden via de App-store.

“Het doel van deze app is om zelfstandig ondernemers een concreet stuk gereedschap te geven, waarmee ze snel en eenvoudig het tarief kunnen berekenen dat specifiek toegespitst is op hun situatie, ” aldus Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. “Wij hopen dan ook met deze app een grotere bewustwording te creëren betreft de vele kosten en risico’s waar zelfstandig ondernemers voor opdraaien zodat dit in hun tarief kan worden meegenomen.”

FNV Zelfstandigen verwacht dat er toekomstige versies worden uitgebracht om de app te verbeteren en vindt het daarom belangrijk om feedback te krijgen. Daarvoor heeft de organisatie een apart e-mail adres aangemaakt, waar zelfstandig ondernemers met suggesties kunnen komen: tarief@fnvzzp.nl.

Lees meer en direct downloaden>

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

3 reacties op dit bericht

  1. Fantastiche app! Chapeau voor FNV Zelfstandigen dat zij hiermee komen. Ik heb hem even snel ‘getest’ maar deze app rekent heel realistisch van bruto-loon naar tarief en omgekeerd (dan ga ik er van uit dat elke ZZPers zich goed verzekert, zeker voor arbeidsongeschiktheid). Ik verbaas me al heel lang over de manier waarop werkgevers/opdrachtgevers denken over een ZZP-tarief. Soms lijkt het wel of de gemiddelde werkgever denkt dat de bruto-loonkosten en daar dan nog een klein beetje bij de totale kosten van een werknemer zijn. Ook de veelgeprezen Marktplaatsen die vooral selecteren op de laagste prijs werken mee aan een klimaat waarin de ZZPers lekker afgeknepen kunnen worden. Veel jonge kenniswerkers worden op dit moment geconfronteerd met schandalig lage tarieven. Deze app leert dat bij een bruto-maandsalaris van €4000,- een break-even tarief hoort van €63,59. Ik hoop en verwacht dat deze app de discussie over de hoogte van tarieven zal stimuleren en vooral dat ZZPers hiermee een tool in handen hebben die hen helpt om opdrachtgevers uit te leggen wat een gezond en rechtvaardig tarief is.

    • Inderdaad super handige en mooie app! Heb m gelijk gedownload. Nog niet goed bekeken. ben heel benieuwd hoe er met aantal gewerkte uren in deze app wordt omgegaan… Ervaring leert dat zippen in minder tijd meer kan doen. Ik ga er op mijn gemak naar kijken en laat zeker mijn bevindingen weten!
      Groet!
      Marieke