"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuwe marktplaats voor jonge corporate sustainability freelancers

Yimmies, een marktplaats voor jonge freelancers die zich richten op nieuwe Europese duurzaamheidswetgeving, lanceerde deze week haar platform. Yimmies brengt organisaties en jonge professionals bij elkaar voor hun corporate sustainability trajecten, zoals CSRD en CSDDD implementaties.

Afgelopen week werd het platform Yimmies gelanceerd. Yimmies, een samenvoeging van de term ‘young impact makers’, bundelt ondernemende young professionals die tijdens hun HBO of WO opleiding zijn gespecialiseerd in een van de nieuwe Europese richtlijnen op het gebied van corporate sustainability. Zo hebben zij bijvoorbeeld hun afstudeeronderzoek geschreven over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) of zijn ze gespecialiseerd in verwante onderwerpen, zoals de Corporate Sustainability Due Dilligence Directive (CSDDD) of de EU Taxonomy. Daardoor beschikken zij al over de nodige kennis van deze nieuwe onderwerpen. 

‘Impact analytics’ als speerpunt

De focus van Yimmies ligt op ‘impact analytics’. Dit is een nieuw vakgebied dat ontstaat uit de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van duurzaamheid. Deze nieuwe eisen vragen aan bedrijven om transparant te zijn over de impact van hun activiteiten op hun stakeholders. En andersom, wat de impact van ontwikkelingen in de omgeving van bedrijven is op hun business model. Yimmies helpt organisaties aan de tijdelijke capaciteit en kennis die nodig is om deze impact transparant te maken. En nog belangrijker, om er om naar te kunnen handelen en zo hun bedrijfsmodel te verduurzamen.

Samenwerking

Yimmies is opgericht door Niek Roumans en Petrosjan Damen. Niek heeft zich, enige tijd geleden, als eerste young professional aangesloten bij het CSRD Collectief. Petrosjan is een van de oprichters van dat collectief.

Door de samenwerking met het CSRD Collectief kunnen de jonge freelancers van Yimmies, indien gewenst, samen optrekken met een senior freelancer. Door die combinatie krijgen klanten het beste van beide werelden: de uitgebreide werkervaring van de senior freelancers en de frisse blikken van de Yimmies. 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *