"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Vrouwelijke zzp’ers krijgen lager uurtarief en leggen minder in voor pensioen

Mannelijke zzp’ers met een masterdiploma verdienen aanzienlijk meer dan vrouwelijke collega’s met vergelijkbare opleiding en werkervaring. Dat blijkt uit onderzoek van Knab. Volgens Brightpensioen leidt deze inkomenskloof bij zzp’ers bovendien tot een nog grotere pensioenkloof.

Mannelijke zzp’ers met een masterdiploma hanteren gemiddeld een uurtarief dat 13% hoger is dan dat van hun vrouwelijke collega’s met dezelfde opleiding en hetzelfde aantal jaar ervaring. Onder zzp’ers met een bachelordiploma is dat verschil zelfs 16%. Dat blijkt uit onderzoek van Knab in samenwerking met ikwordzzper.nl. Bij zzp’ers die geen studie hebben afgerond is het verschil veel kleiner; daar rekenen mannen gemiddeld een 4% hoger uurtarief dan vrouwen.

Slecht beeld van elkaars uurtarief

Vier op de tien zzp’ers geven aan een slecht beeld te hebben van de tarieven die andere zzp’ers rekenen. Mogelijk verklaart die onwetendheid waarom het percentage hoogopgeleide vrouwen dat blij is met hun uurtarief (64%) nauwelijks verschilt van de mannen (65%). Van alle ondervraagde zzp’ers is 60% blij met hun uurtarief. 

Ook spelen mogelijk onderhandelvaardigheden een rol. Knab vroeg de zzp’ers in het onderzoek ook hoe goed ze zichzelf vinden in onderhandelen. Zes op de tien mannen beschouwt zichzelf hierin als goed tot zeer goed. Bij de vrouwen zijn dat er veel minder: vier op de tien. Mannen en vrouwen die zichzelf even goed vinden in onderhandelen, hanteren nagenoeg gelijke uurtarieven.

Zzp’ers financieel slimmer maken

Nadine Klokke, CEO van Knab, benadrukt de noodzaak van dit soort onderzoeken om de genderkloof aan te pakken: “We zien bij driekwart van de zzp-beroepen dat mannen een hoger uurtarief rekenen dan vrouwen in omstandigheden die verder vergelijkbaar zijn. Dat is onnodig en niet van deze tijd. Door dit soort concrete cijfers te delen hopen we zzp’ers financieel slimmer te maken en hen concrete handvatten te bieden om een uurtarief te vragen dat bij hen past.”

Bron: Knab

 

Pensioenkloof nog groter dan inkomenskloof

Mogelijk leidt dit verschil in uurtarief ook tot een pensioenkloof bij zzp’ers tussen mannen en vrouwen. Vrouwelijke zzp’ers leggen 29% minder in dan mannen, zo schrijft BrightPensioen in een reactie op het onderzoek van Knab.

Karin Jakobsen, oprichter van BrightPensioen: “Wij zien dat bij de zzp’ers die bij ons pensioen opbouwen, vrouwen 29% minder inleggen dan mannen. Dat is dus een nog groter verschil dan de kloof in de uurtarieven die ze vragen. Allereerst komt dat natuurlijk door het lagere uurtarief. Als je minder verdient dan kun je ook minder pensioen opbouwen. Daarnaast ontstaan er bij vrouwen pensioengaten door tijdelijk minder of niet werken zoals bij een zwangerschap.”

Jakobsen vervolgt: “Ook is het nog steeds zo dat vrouwen vaker de zorgtaak op zich nemen dan mannen en minder gaan werken als ze kinderen hebben. Ook bij zzp’ers is dat het geval. Wat weinigen weten is dat zzp’ers hier harder door geraakt worden, omdat er voor zelfstandigen geen zogenoemde ‘deeltijdfranchise’ geldt. Een wat technisch verhaal, maar het komt erop neer dat mensen die als zelfstandige in deeltijd werken minder voor hun pensioen kunnen inleggen dan mensen die in loondienst in deeltijd werken. En dat komt doordat de gehele AOW-franchise van het (deeltijd)inkomen wordt afgetrokken. Al deze factoren zorgen ervoor dat de pensioenkloof nog groter is dan de inkomenskloof.”

Lees meer over uurtarieven van zzp’ers in het onderzoek van Knab

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *