"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Meer beschikbare professionals maakt snelheid in match nog belangrijker

“Na extreme schaarste zijn er nu weer meer professionals in beweging”, zegt Frank van Dijk van Flexparency, een organisatie die professionals matcht met hun volgende opdracht. Dat er beweging is is mooi, maar betekent volgens hem ook dat de ‘weegfactor tijd’ bij de match belangrijker wordt.

Flexparency ziet alle online aanvragen voor opdrachten voorbij komen, van overheid, semi-overheid tot alle commerciële partijen. “Wij maken geen onderscheid en brengen de hele markt in beeld via alle mogelijke kanalen, van MSP’s, brokers, marktplaatsen tot Dynamisch aankoopsystemen (DAS). Om te komen tot de beste match is het belangrijk dat je het totale overzicht hebt. Alleen dan kun je voor de professional de beste keuze maken. Niet alleen biedt dat zelfstandigen en detacheerders een volledig overzicht van beschikbare opdrachten, het geeft ook een goed beeld van de ontwikkelingen in de markt.”Uit terugkoppeling van DAS’en en andere partijen weet Flexparency dat het aanbod van zelfstandig professionals toeneemt. En dat geldt ook voor het aantal mensen bij detacheringsbureaus dat beschikbaar is voor een andere opdracht (bankzitters), stelt Van Dijk. “Sinds maart van dit jaar zie je het aantal voordrachten op een aanvraag toenemen. Zeventig kandidaten voor één opdracht is weer heel normaal.”

Kandidaten eerder aanbieden

Een toename van het aantal beschikbare professionals en bankzitters betekent dat zij meer moeten opvallen om te zorgen dat de opdrachtgever de keus op hen laat vallen. Van Dijk denkt daarom dat de ‘weegfactor tijd’ nog belangrijker is geworden. “Als er veel geschikte kandidaten zijn, is het moment van binnenkomst bij de opdrachtgever medebepalend. Denk aan een DAS, je wilt als kandidaat in de top drie staan, want alleen dan word je uitgenodigd voor een gesprek. Als er 50 aanbiedingen vóór jou zitten is de kans groot dat daar al drie geschikte matches tussen zitten en wordt jouw voordracht uiteindelijk niet overwogen.”
Hoe eerder je als professional wordt aangeboden, hoe meer kans, weet Van Dijk. “Onze systemen monitoren de markt continu, als er ergens binnen Nederland een aanvraag online komt die aansluit bij jouw voorkeuren dan weten wij dat binnen 15 minuten en kunnen we starten met voordragen. Dat is bijna een dag eerder dan wat de huidige systemen doen.”

Professional of opdracht

Van Dijk legt uit hoe Flexparency werkt. “Wij handelen in het belang van de professional. Op basis van zijn voorkeuren stellen we hem voor op alle passende opdrachten in de sectoren die hem aanspreken. Dat doen we direct en specifiek. We zorgen ervoor dat de aanbieding er tiptop uitziet en laten niets aan het toeval over. Voor iedereen moet duidelijk zijn waarom deze professional uitstekend aansluit bij de opdracht. En als er meer professionals zijn die aansluiten, dan stellen we ze beiden voor, via alle beschikbare kanalen om de kans op een intake voor de professionals te optimaliseren.”

Detacheerders besparen ‘tijd’

Ook detacheerders maken volgens Van Dijk meer en meer gebruik van de diensten van Flexparency. “De belangrijkste reden voor detacheerders om voor hun bankzitters Flexparency in te schakelen is tijd”, legt Van Dijk uit. “Detacheerders willen zich richten op hun eigen klanten en hun eigen bronnen. Het in de gaten houden van alle openbare bronnen kost tijd en het aanbieden erop is net even anders dan bij eigen klanten. Om de slagingskans te vergroten zul je volume moeten maken. Detacheerders zijn daar niet altijd op ingericht, Flexparency wel. Flexparency kan gedetacheerden die tijdelijk geen opdrachtgever hebben op alle online beschikbare aanvragen voorstellen.”


Webinar Week

Flexparency verzorgde tijdens de WebinarWeek 2023 een webinar waarin haar dienstverlening aan detacheerders en zelfstandig professionals werden toegelicht. Bekijk de webinar ‘De beste (interim) opdrachten scoren was nog nooit zo makkelijk’ hier.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht