"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Freelance platform Malt stelt adviesraad van freelancers in

Freelance-platform Malt viert zijn 10-jarig bestaan met een nieuw Freelance Advisory Board. De adviesraad met 17 Europese freelancers gaat Malt ondersteunen in zijn groei.

Freelance platform Malt bestaat 10 jaar en dat viert het platform door een nieuw Freelance Advisory Board aan te stellen. De adviesraad bestaat uit 17 Europese freelancers en gaat Malt ondersteunen met het uitbreiden van zijn visie.

Dr. Gary Crotaz: “Ik ben verheugd dat ik het Verenigd Koninkrijk mag representeren in Malt’s Freelance Advisory Board. Ik werk al vier jaar succesvol samen met Malt, dus het is een geweldige kans om nu deel uit te maken van de raad die de toekomst van werk definieert. De raad zorgt ervoor dat er meer mensen onafhankelijk kunnen werken en heeft een grote impact op de bedrijven die freelancetalent inhuren.”

Groei

Vincent Huguet and Hugo Lassiège hebben Malt 10 jaar geleden opgericht met een visie om de wereld van werk te veranderen met freelancen. Met 500,000 freelancers is het platform inmiddels uitgegroeid tot het grootste van Europa. En Malt blijft groeien: ze voorspellen in 2024 een businessvolume van €1 miljard te hebben.

“Toen we Malt oprichtten werd de markt gedomineerd door wervingsbureaus die vaak de prioriteit gaven aan hun klanten en daarmee de mensen die de projecten daadwerkelijk uitvoeren verwaarloosden. Wij wilden freelancers juist vanaf het begin behandelen als belanghebbenden, ervoor zorgen dat ze deel werden van de gemeenschap, ze helpen met nieuwe opdrachtgevers vinden en ervoor zorgen dat hun betalingen verzekerd waren. Dat is hoe Malt zich heeft ontwikkeld als een marketplace die gefocust is op community,” aldus Vincent Huguet, medeoprichter en mede-CEO van Malt.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie