"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Hays publiceert eerste editie van Salarisgids

Hays Nederland heeft de eerste editie gelanceerd van de Salarisgids. Die geeft inzicht in recruitmenttrends en salarisdata van meer dan 80 functies verspreid over het land.

Hays Nederland heeft voor het eerst een complete gids samengesteld voor trends rondom werk en salaris, in een poging om de hoogopgeleide arbeidsmarkt in Nederland beter te begrijpen. De gids bevat salarisdata van meer dan 80 functies verspreid over tien verschillende sectoren.

Opzet salarisgids

Deze eerste editie bestaat uit twee delen:

  1. Een analyse van de wervingsdynamiek in specifieke marktgebieden en sectoren, voorzien van salarisschalen met de minimum-, gemiddelde en maximale waarden die gewoonlijk worden gehanteerd voor gekwalificeerde functies in het land.
  2. Een analyse van de motivaties en voorkeuren van professionals en organisaties. Deze is gebaseerd op de antwoorden van de enquête onder gekwalificeerde professionals en werkgevers in een anonieme online enquête die Hays tussen december 2022 en februari 2023 heeft gehouden.

Opvallendste resultaten uit de enquête

De opvallendste inzichten uit het rapport:

  • 80% van de werkgevers verwacht dat de salarissen binnen hun organisatie zullen stijgen dit jaar, meestal tussen de 5% en 10%.
  • 65% van de werkgevers is optimistisch over het economische klimaat en de employment-kansen in de komende jaren.
  • Carrièreontwikkeling of voortdurende professionele ontwikkeling blijft een prioriteit voor professionals. Van 70% van de werknemers die van plan zijn dit jaar van functie te veranderen, is een te laag salaris de belangrijkste reden om dat te doen.
  • De drie meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarden zijn flexibel werken, extra vrije dagen en pensioenopbouw.
  • 71% van de werknemers was over het algemeen tevreden met hun huidige functie en organisatie.
  • Als een bedrijf een fulltime kantoormodel zou introduceren, zou 28% van de werknemers een andere baan zoeken en 21% zeiden dat ze dan meer flexibele uren zouden zoeken.
  • 72% van de werknemers geloven sterk dat ze de juiste skills hebben om hun functie te vervullen in 2023.

Juiste mensen naar juiste banen

David Trollope, Managing Director van Hays Nederland, over dit rapport: “Hays biedt in Nederland een pakket aan diensten aan, van payroll tot een volledig gecombineerd MSP/RPO of total talent management oplossing, en alles daar tussenin. Ons doel en onze passie is om de juiste mensen naar de juiste banen te leiden, sneller dan anderen.”

“De Hays Salarisgids 2023 is een bijdrage aan de discussie over deze en andere uitdagingen die in het verschiet liggen. Een deel van onze missie als specialisten in recruitment en human resources, is het identificeren van trends die de toekomst van werk zullen beïnvloeden en die impact hebben op werkgevers en werknemers, evenals bedrijven en economieën. Ons doel is om nauw samen te werken met al onze klanten om het succes van organisaties te versterken en mensen op het pad naar hun passie te brengen.”

Download gratis de Hays Salarisgids 2023 via het invulformulier

Hays is een wereldwijd opererend recruitment bedrijf en we investeren in levenslange partnerschappen die mensen en bedrijven in staat stellen om te slagen. Hays is de marktleider op het gebied van recruitment oplossingen in de UK&I, Duitsland en in de regio Azië-Pacific en sinds 1989 ook actief voor onze klanten in Nederland. Bekijk alle berichten van Hays