"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Aantal online opdrachten voor interim-professionals in 2022 licht gestegen

Het aantal opdrachten voor interim-professionals neemt weer toe, blijkt uit cijfers van Planet Interim. Vooral interim-professionals in de sectoren IT, Finance en algemeen management of projectmanagement zijn gewild.

Sinds de coronacrisis is het aantal opdrachten voor interim-professionals toegenomen. Maar er is nog steeds krapte op de arbeidsmarkt van interim-managers, consultants en freelance specialisten. Dat blijkt uit cijfers van Planet Interim.

De cijfers geven inzicht in de ontwikkeling van opdrachten die op Planet Interim zijn geplaatst of door Planet Interim zijn geïnventariseerd bij 350+ bemiddelaars en MSP’s.

Meer opdrachten dan voor corona

Als we kijken naar het aantal online opdrachten voor interim-professionals, zien we in de tweede helft van 2022 een lichte stijging ten opzichte van de eerste helft van het voorbije jaar. Ook in vergelijking met het hele jaar 2021 steeg het aantal opdrachten in 2022 licht. Maar als we verder teruggaan naar 2020, zien we dat het aantal opdrachten in 2022 in totaal met bijna 10.000 is toegenomen.

IT opdrachten aan kop, daling zet in

38% van alle online verschenen opdrachten was in 2022 in de IT. Dat is van oudsher de grootste categorie, maar we zien wel een daling: in 2020 was nog de helft van alle online freelance opdrachten een IT opdracht.

Meer vraag naar professionals in Finance en algemeen/projectmanagement

Het aandeel ‘Finance’ opdrachten groeide flink, van 7.331 opdrachten in 2020 naar 10.766 in 2022. Ook algemeen/projectmanagement zat in de lift met 9.451 opdrachten in 2022 ten opzichte van 6.263 in 2020.

Veel vraag, hoge tarieven

Door de aanhoudende grote vraag naar interimmers, zien we ook hoge wenstarieven. IT staat ook hier bovenaan, met een gemiddeld gewenst tarief van 119 euro per uur. Ook staat algemeen/projectmanagement op de tweede plek met een tarief van 118 euro.

Dit is overigens niet het tarief wat opdrachtgevers ook betalen. De vermelde wenstarieven per uur zijn gebaseerd op een gewogen gemiddelde per vakgebied in 2022. Tussen het wenstarief van interimmers en het daadwerkelijke tarief per opdracht kan dus een groot verschil bestaan.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie