"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Sam Smith gaat EMEA tak Magnit leiden

Magnit (voorheen Brainnet) heeft Sam Smith – voorheen werkzaam bij Kelly Services – aangetrokken om alle activiteiten in de EMEA regio van het bedrijf te gaan leiden. Een rol die voorheen ingevuld werd door de eerder vertrokken Tjebbe van Oostenbruggen.

“Sam’s enorme ervaring in de sector maakt haar de perfecte kandidaat om de EMEA-activiteiten van Magnit te leiden nu we aan ons volgende hoofdstuk beginnen”, zegt Kevin Akeroyd, CEO van Magnit. “Ze deelt de visie van Magnit op de evolutie van werk en beschikt over de ervaring, passie en leiderschapsvaardigheden om die visie uit te voeren. Sam’s expertise en unieke invalshoek zullen Magnit‘s geïntegreerde workforce management platform helpen de flexibele arbeidsmarkt wereldwijd te transformeren en te moderniseren.”

Smith, die haar carrière begon als werktuigbouwkundig ingenieur bij de Royal Airforce (RAF), is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een autoriteit in de flexibele arbeidsmarkt. Voordat ze bij Magnit kwam, werkte Smith acht jaar bij Kelly Services, meest recentelijk als vicepresident en managing director voor KellyOCG EMEA. Ze heeft veel kennis van het in groten getale aannemen van werknemers, kent de supply chain issues waarmee de markt te maken heeft en is zich bewust van de uitdagingen waar flexibele werknemers dagelijks mee te maken hebben.

Ik weet één ding zeker: de markt is toe aan een transformatie

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om direct tot de kern van de zaak te komen en ik ben van plan precies dat te doen in mijn rol bij Magnit. Ik ken deze markt van beide kanten”, zegt Sam Smith. “Ik heb fruitverpakkers naar de magazijnvloer gereden en samengewerkt met leiders van ‘s werelds meest bekende merken. En één ding weet ik zeker: deze markt is toe aan een transformatie nu we een nieuw tijdperk van werken ingaan. Ik geloof dat het toonaangevende platform van Magnit hieraan gaat bijdragen. Onze combinatie van moderne software, bewezen expertise en hoogwaardige kennis, in combinatie met een toekomstgerichte aanpak, zal een katalysator zijn in de evolutie van flexibel personeelsmanagement. Ik kijk ernaar uit om hier leiding aan te geven.”

Rebranding

De aankondiging van Smiths nieuwe rol volgt op de recentelijke rebranding van het bedrijf. De nieuwe naam van het bedrijf, Magnit, maakt deel uit van een groter geheel dat laat zien dat het bedrijf zich inzet voor een nieuw tijdperk van werk. De nieuwe naam gaat gepaard met een pay-off – The Evolution of Work™ – die verwijst naar de missie van het bedrijf om elke werknemer en organisatie wereldwijd in staat te stellen uitzonderlijk werk te leveren.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie