"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Schaarste talent op arbeidsmarkt oplossen: helft opdrachtgevers verandert van leverancier

“Hoe gaat u het tekort aan talent te lijf?”, vroeg onderzoeksbureau SIA aan organisaties wereldwijd. Meer dan de helft van de opdrachtgevers gaf aan dat ze daarvoor hun heil hadden gezocht bij een andere intermediair.

Onderzoeksbureau SIA vroeg aan organisaties wereldwijd welke maatregelen ze de afgelopen 12 maanden hebben genomen om het tekort aan talent aan te pakken.

De belangrijkste actie die werd ondernomen, was het verhogen van de lonen. Dat gold voor 63% van de bedrijven in Europa en voor 71% van de bedrijven in de Verenigde Staten. De financiële bedrijven en verzekeringsbedrijven in de VS spanden hierbij de kroon. Daarvan verhoogde 87% de lonen.

Andere leverancier voor talent

Maar daarnaast gaf meer dan de helft van de opdrachtgevers aan dat ze waren veranderd van leverancier. In Europa koos 54% van de respondenten voor deze oplossing, in de US was dat 57%. In de Verenigde Staten gaven zelfs  alle opdrachtgevers uit de sector engineering aan dat ze naar een andere intermediair waren overgestapt. Dat blijkt uit de “Workforce Solutions Buyers Survey” van Staffing Industry Analists (SIA).

Meer externe uitzendkrachten

Andere maatregelen die door een meerderheid van de respondenten werden genomen, waren het toestaan van meer flexibiliteit bij het gebruik van externe uitzendkrachten (52% in Europa en 59% in de Verenigde Staten). Ook deze oplossing was vooral populair onder de financiële en verzekeringsbedrijven in de VS (83%).

Tekort aan talent wijdverbreid

Slechts 11% van de Europese bedrijven en 7% van de Amerikaanse bedrijven gaf aan dat ze dit jaar geen actie hadden ondernomen om het tekort aan talent aan te pakken. Dat bevestigt volgens SIA nog eens dat het tekort aan talent wijdverbreid is.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie