"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Aeves koopt advies- en interimbureau Boer&Croon. Samen verder als AB&C groep.

Het interim-management- en adviesbureau Boer & Croon komt in handen van de Aeves Groep.

Na goedkeuring van de ACM wordt het bekende advies- en interimbureau Boer&Croon toegevoegd aan Aeves. Aeves zal hierna AB&C Groep heten. Boer & Croon blijft als onderdeel van de AB&C Groep zelfstandig opereren onder de eigen merknaam, met behoud van eigen DNA, cultuur en directie.

Aeves, marktleider in inkoop en contractmanagement, heeft verschillende labels als AevesBenefit, Aeves Executive Search, Aeves Interim Management, Het NIC, Procumulator en NewDawn. Daar wordt nu dus Boer&Croon aan toegevoegd. De gezamenlijke omzet van de AB&C groep bedraagt ruim € 130 miljoen.

Directieteam

Jaap Heeringa zal vanuit Boer & Croon toetreden tot de directie van de AB&C Groep en blijft CCO van Boer & Croon. Als CCO van de te vormen AB&C Groep zal hij zich richten op de commerciële synergie en het business development van de nieuwe combinatie. Het rest van het directieteam zal bestaan uit Sherief Abdalla (CEO), Claire Leussink-Nies (COO) en Adriaan Pekelharing (Financieel Directeur).

Eigen DNA

Boer & Croon zal haar activiteiten zelfstandig voortzetten en verder uitbreiden onder de huidige merknaam, met behoud van eigen DNA, strategie en cultuur, ondersteund door het Shared Service Center van de AB&C Groep. Eelco Koehoorn, Lidia Drost en Jaap Heeringa blijven respectievelijk voorzitter, CHRO en CCO van Boer & Croon en vormen met COO Jos Zandhuis de directie. Jos Zandhuis zal na een overdrachtsperiode terugtreden uit de directie.

“Met de voorgenomen AB&C Groep ontstaat een robuust bedrijf met een gebalanceerde omzetverdeling in zowel de publieke als private sector. Zowel Aeves als Boer & Croon kunnen hun klanten een breder en completer pakket aan diensten aanbieden. Samen bieden we onze opdrachtgevers ondersteuning voor alle C-level uitdagingen”, aldus Heeringa

Samen verder groeien

CEO van de AB&C groep Sherief Abdalla: “We hebben de samenwerking zeer grondig met elkaar verkend. Er is een goede culturele ‘fit’. De gesprekken met Boer & Croon zijn vanaf het begin open en constructief geweest. Boer & Croon is een high-end management- en adviesbureau, dat daadkracht én denkkracht op een zeer goede manier weet te verenigen. Boer & Croon is ondernemend en heeft een gedreven, ambitieus en ervaren leiderschapsteam. We zien een erg goede match met de (groei-)ambitie van Aeves. Ik ben ervan overtuigd dat onze mooie bedrijven de potentie hebben samen verder te groeien en elkaar te versterken om onze opdrachtgevers meer toegevoegde waarde te bieden.”

“Om onze groeidoelstellingen te bereiken is schaalvergroting nodig”,  zo voegt Eelco Koehoorn toe. “Onderdeel worden van één groep met Aeves komt daaraan tegemoet. Aeves is een bewezen krachtig groeiplatform. De ondersteuning van het Shared Service Center van Aeves is voor Boer & Croon zeer aantrekkelijk in verband met benodigde schaalvergroting in onze bedrijfsvoering.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie