"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuw platform beloont zzp’ers voor doorspelen klus binnen netwerk

Via het nieuwe platform Eleanor dragen zzp’ers makkelijk freelancers uit hun eigen netwerk aan voor opdrachten waar zij zelf geen tijd voor hebben. Ook regelt het platform alle administratie: van het contract tot en met de facturatie. Volgens de initiatiefnemers gebeurt dat geautomatiseerd en geheel volgens de geldende wetgeving.

“Een vertrouwd netwerk is enorm waardevol. Het kost vaak jaren om het op te bouwen en veel energie om het te onderhouden”, zegt Mike Philips, initiatiefnemer van het nieuwe platform Eleanor. “Met de komst van dit platform worden zzp’ers daar voor het eerst écht voor beloond.”

Via Eleanor kunnen zzp’ers makkelijk freelancers uit hun eigen netwerk aandragen voor opdrachten waar zij zelf geen tijd voor hebben. Het platform koppelt daar als eerste ook een verdienmodel aan.

Platform regelt administratie

“Bovendien wordt het gehele administratieve- en juridische proces uit handen genomen. Het geld dat normaal gesproken in dure detacheringsbureaus verdwijnt, wordt verdeeld over de verbindende zzp’er, uitvoerende freelancer, opdrachtgever en goede doelen. Ook regelt het platform geautomatiseerd en geheel volgens geldende wetgeving alle administratie: van het contract tot en met de facturatie.”

Zzp’ers verbinden alle partijen

Via Eleanor verbinden zzp’ers alle partijen met elkaar. Dat heeft voor iedereen voordelen, zegt Philips. “Verbindende zzp’ers houden hun zzp-status. In ruil voor het samenbrengen verdienen verbinders een vergoeding. Opdrachtgevers besparen tijd en kosten en kunnen rekenen op een freelancer uit een vertrouwd netwerk. Bovendien krijgen uitvoerende zzp’ers opdrachten zonder dat ze hier actief naar hoeven te zoeken. Verder profiteren ze tijdens de klus van tijdregistratie-tools.”

Verdienmodel

Het verdienmodel achter Eleanor is eenvoudig en transparant, zeggen de oprichters op hun site. “De opdrachtgever en uitvoerende freelancer spreken een uurtarief af. Hiervan gaat €2,50 per uur naar de ‘verbindende freelancer’ en €2,50 per uur naar Eleanor. ”

Facturen vooruit betaald

De lange uitbetaaltermijn van facturen is met het zzp-platform ook verleden tijd, zeggen de initiatiefnemers. Door de samenwerking met de Rabobank kunnen facturen binnen 24 uur en tegen lage rente vooruit worden betaald. Freelancers kunnen deze factuurfinanciering op een simpele manier aanvragen op het digitale platform. “Daardoor helpen wij ondernemers te doen waar ze goed in zijn: ondernemen”, zegt Önder Ulucan, Partnership Manager Rabobank.

Deel omzet naar goede doelen

“De zzp’ers achter Eleanor vinden het belangrijk dat geld bij de mensen terechtkomt die dat verdienen”, aldus Philips. Een deel van de omzet gaat daarom standaard naar een goed doel. Ook geeft het platform de verbindende freelancer de keus om zijn of haar passieve inkomsten gedeeltelijk of geheel aan goede doelen te doneren. Volgens mede-initietiefnemer Hans Pruis, voormalig COO/CEO Adecco en CEO Solutions Group is dit dan ook “een uniek en wel doordacht zzp-platform met daadwerkelijke toegevoegde waarde voor alle betrokken partijen. Een mooi pareltje waarin ik alle vertrouwen heb voor een briljante toekomst.”


Een freelancer uit je netwerk koppelen aan een opdrachtgever? Zo werkt platform Eleanor

  1. Als verbinder maak jij een account aan en nodig je de opdrachtgever en freelancer uit. Zij maken ook een profiel aan.
  2. De opdrachtgever en uitvoerende freelancer maken kennis en leggen de voorwaarden van het project vast. Dat kan via de contractentool van Eleanor of met een eigen overeenkomst.
  3. De uitvoerende freelancer registreert zijn uren en/of onkosten via de tijdregistratie tool.
  4. Eleanor regelt de administratie. Zo krijgt de opdrachtgever netjes een factuur en ontvangen jij en je mede-freelancer de afgesproken vergoeding voor het geleverde werk.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

2 reacties op dit bericht

  1. Klinkt goed, dus dan wil ik het altijd gelijk wel eens zien. Alleen als ik me wil registreren op https://www.eleanor.tech/ gaat het meteen mis. Bij bedrijfsnaam moet ik ook adres invullen (hoewel er geen sterretje verplicht bij staat), maar het veld ‘postcode’ staat er niet, alleen adres en stad. En hij geeft er wel een foutmelding op (screenshot aanwezig) Beetje slordig als stap 1 nog niet werkt om dan de publiciteit op te zoeken.

    • Beste Mark, dank voor je reactie. Je feedback wordt erg gewaardeerd. Zoals reeds via onze live chat besproken bleek er een (technische) fout in het formulier te zitten waar het team nu aan werkt. Je hebt zeker gelijk dat niet alleen stap 1, maar ook 2 en 3 goed moeten werken. Wij gaan ermee aan de slag. Excuses voor het ongemak.