"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Han Kolff over de ontwikkeling van dienstverleners in de wereld van werk van morgen.

Connor Heaney (CXC) praat in deze podcast met Han Kolff (HeadFirst) over de toekomst van werk en de blijvende toegevoegde waarde van HR-dienstverleners.

Een wereldwijd tekort aan personeel, werken op afstand en digitalisering van recruitment. Een paar grote thema’s die aan bod komen in dit gesprek tussen mijn collega Connor Heaney en Han Kolff (HeadFirst). Han werkte eerst 15 jaar bij Heineken en Danone om vervolgens over te stappen naar Randstad. Nu is hij alweer een paar jaar actief bij de HR-dienstverlener Head First Group. In Nederland marktleider, met de nodige ambities in het buitenland.

Samen met Connor praat Kolff onder andere over de ontwikkeling van MSP-dienstverlening (“het gaat er niet om of een MSP onafhankelijk is, het gaat er om de juiste persoon op het juiste moment te kunnen leveren”), de komst van platformen (“die hebben soms het voordeel dat ze een meer intuïtieve b-to-c-benadering hebben, maar sluiten vaak niet aan bij wat opdrachtgevers zoeken. Die willen niet alleen ‘tech’ maar een integrale oplossing”), de kracht en beperking van digitalisering (“er blijft een behoefte aan een laag met menselijk contact”) en de toekomst van de arbeidsmarkt (“er zal meer aandacht komen voor de aantrekkelijkheid van werk, omstandigheden die freelancers nu vaak zelf al georganiseerd hebben. Een meer hybride, open omgeving. Met aandacht voor inclusiviteit en diversiteit”).

‘The Open Talent Report’

Luister het gehele gesprek tussen Connor Heaney en Han Kolff in de onderstaande aflevering van de ‘The Open Talent Report’ podcast (of zie hier voor de gehele podcastserie)

At CXC we enable companies to achieve a competitive advantage through managing contingent workforce quality, efficiency and risk, while reducing costs. My role involves building out tailored solutions and processes with our clients, to add an additional layer of compliance and governance, mitigating the risk involved with engaging contractors globally & simplifying the overall management of the contingent workforce. Hannah Young, CXC EMEA’s Partner & Corporate Solutions Manager Bekijk alle berichten van Hannah Young